Diplome učenicima škole ribolova

U prostorijama Udruženja za zaštitu i ekologiju „Drinska jezera“ u Višegradu uručene su diplome polaznicima škole ribolova.

Republika Srpska 07.10.2017 | 13:06
Diplome učenicima škole ribolova
Budućim sportskim ribolovcima, učenicima uzrasta osnovne škole, predsjednik Udruženja Saša Kojić je poklonio i štap za pecanje kao i stolicu za ribare. Školu ribolova, koja je trajala deset dana, pohađalo je 12 učenika.

Ognjen Šimšić kaže da se sportskim ribolovom bavi od desete godine i da se u školi upoznao sa vještinom pecanja, kako se pravi hrana za primamu a usput je upecao i nekoliko velikih primjeraka.

„Došao sam u školu da bih naučio osnove pecanja pa sam saznao mnogo o ribama, njihovim životu, mriještenju, kako se i gdje pecaju“, rekao je polaznik škole Srđan Trifković.

Instruktor u školi za ribolova Mladen Đupović kaže da su djeca bila zainteresovana za brzo učenje i da je proteklo sve u najboljem redu.

„ Poseban akcenat smo im, pored osnovne tehnike pecanja, dali na zaštitu životne sredine i očuvanju ribljeg fonda“, dodao je Ćupović.

Predsjednik Udruženja „Drinska jezera“ Saša Kojić naglašava da je jedan od ciljeva škole bio i da se djeca sklone sa računara i društvenih mreža i što više vremena provode u prirodi i na obali rijeka.

„ Ovo je način da obezbjedimo i podmladak jer Višegrad ima idealne uslove za bavljenje sportskim ribolovom“, ističe Kojić.

Ovo višegradsko udruženje posjeduje najljepšu ribarsku stazu u Republici Srpskoj koja se proteže od Ćuprije na Drini do pregradne brane HE „Višegrad“.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar