Токио: Чилић и Гофан самоувјерено до 1/2-финала

Белгијски и хрватски тенисер, Давид Гофан и Марин Чилић, пласирали су се у полуфинале турнира у Токију.

Тенис 06.10.2017 | 16:00
Токио: Чилић и Гофан самоувјерено до 1/2-финала
Гофан је у четвртфиналу био бољи од Ришара Гаске из Француске после два сета, 7:5, 6:2, док је Чилић победио Американца Рајана Харисона са 6:2, 6:0.

Гофан је повео са 3:2 у првом сету, пре него што је навучен кров због најављене кише, а после паузе од 15 минута мучио се да пронађе свој ритам.

Губио је са 5:2 у првом сету, али је освојио 10 од наредних 11 гемова и тако стигао до победе против Гаскеа.

"Никада није лако почети поново. Требало ми је времена да се навикнем на услове, а онда сам почео да осећам лопту и свој ритам и да постајем агресивнији из гема у гем", рекао је Гофан.

Гофан ће у полуфиналу играти против Аргентинца Дијега Шварцмана који је данас остварио 32. победу у сезони након што је славио против Стива Џонсона из САД са 6:0, 7:5.

"У почетку је било заиста лепо за мене. Онда је он почео да сервира боље, погадјао је први сервис, постао агресивнији и неколико пута излазио на мрежу. Морао сам да се браним и нисам могао да доминирам", рекао је Шварцман.

Чилић је у понбеди над Харисоном одсервирао 11 асова и изгубио само један поен на свој сервис.

"Мој сервис је био изузетно добар, играо сам веома агресивно након сервиса и успео сам да вратим доста добрих првих сервиса Рајана", рекао је Чилић и додао да му добра игра значи доста за самопоуздање.

Чилић ће у полуфиналу играти против Адријана Манарина из Француске који је победио Јуишија Сугиту из Јапана након два сета 6:2, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар