Tokio: Čilić i Gofan samouvjereno do 1/2-finala

Belgijski i hrvatski teniser, David Gofan i Marin Čilić, plasirali su se u polufinale turnira u Tokiju.

Tenis 06.10.2017 | 16:00
Tokio: Čilić i Gofan samouvjereno do 1/2-finala
Gofan je u četvrtfinalu bio bolji od Rišara Gaske iz Francuske posle dva seta, 7:5, 6:2, dok je Čilić pobedio Amerikanca Rajana Harisona sa 6:2, 6:0.

Gofan je poveo sa 3:2 u prvom setu, pre nego što je navučen krov zbog najavljene kiše, a posle pauze od 15 minuta mučio se da pronađe svoj ritam.

Gubio je sa 5:2 u prvom setu, ali je osvojio 10 od narednih 11 gemova i tako stigao do pobede protiv Gaskea.

"Nikada nije lako početi ponovo. Trebalo mi je vremena da se naviknem na uslove, a onda sam počeo da osećam loptu i svoj ritam i da postajem agresivniji iz gema u gem", rekao je Gofan.

Gofan će u polufinalu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana koji je danas ostvario 32. pobedu u sezoni nakon što je slavio protiv Stiva Džonsona iz SAD sa 6:0, 7:5.

"U početku je bilo zaista lepo za mene. Onda je on počeo da servira bolje, pogadjao je prvi servis, postao agresivniji i nekoliko puta izlazio na mrežu. Morao sam da se branim i nisam mogao da dominiram", rekao je Švarcman.

Čilić je u ponbedi nad Harisonom odservirao 11 asova i izgubio samo jedan poen na svoj servis.

"Moj servis je bio izuzetno dobar, igrao sam veoma agresivno nakon servisa i uspeo sam da vratim dosta dobrih prvih servisa Rajana", rekao je Čilić i dodao da mu dobra igra znači dosta za samopouzdanje.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Adrijana Manarina iz Francuske koji je pobedio Juišija Sugitu iz Japana nakon dva seta 6:2, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar