Србија је прије 9 година освојила Беч за 25 минута!

Фудбалери Србије гостују у петак у Бечу после девет година, а уочи можда и меча године многи се надају репризи 2008. године.

Фудбал 06.10.2017 | 17:15
Србија је прије 9 година освојила Беч за 25 минута!
Тада су “Орлови” на путу ка последњем учешћу на неком великом такмичењу, такође Светском првенству, славили на “Ернст Хапелу” 3:1, једну од кључних победа у борби за Мундијал 2010.

Тим Радомира Антића разбио је домаћина за свега 25 минута одигравши једно од најбољих полувремена у новијој историји наше репрезентације.

Голове за Србију постигли су Милош Красић у 15, Милан Јовановић у 18. и Иван Обрадовић у 24. минуту. Једини гол за домаћу селекцију постигао је Марк Јанко у 80. минуту игре.

Из тог тима у петак за нови окршај у Бечу опет конкурише Обрадовић, а осим њега ту су још двојица играча из поменуте генерације, такође дефанзивци – Бранислав Ивановић и Александар Коларов.

Тог октобра Антић је на терен извео офанзиван састав са тројицом нападача у екипи: Стојковић – Ивановић, Видић, Луковић, Обрадовић – Станковић, Красић, Милијаш – Јовановић, Пантелић, Жигић.

Сада се може очекивати слична тактика Муслина, са изузетно офанзивном бековима буквално као везним играчима, те Тадићем и Љајићем уз најистуренијег Митровића.

Пре девет година Беч нам је био талија за Мундијал, зашто се историја не би поновила.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар