Srbija je prije 9 godina osvojila Beč za 25 minuta!

Fudbaleri Srbije gostuju u petak u Beču posle devet godina, a uoči možda i meča godine mnogi se nadaju reprizi 2008. godine.

Fudbal 06.10.2017 | 17:15
Srbija je prije 9 godina osvojila Beč za 25 minuta!
Tada su “Orlovi” na putu ka poslednjem učešću na nekom velikom takmičenju, takođe Svetskom prvenstvu, slavili na “Ernst Hapelu” 3:1, jednu od ključnih pobeda u borbi za Mundijal 2010.

Tim Radomira Antića razbio je domaćina za svega 25 minuta odigravši jedno od najboljih poluvremena u novijoj istoriji naše reprezentacije.

Golove za Srbiju postigli su Miloš Krasić u 15, Milan Jovanović u 18. i Ivan Obradović u 24. minutu. Jedini gol za domaću selekciju postigao je Mark Janko u 80. minutu igre.

Iz tog tima u petak za novi okršaj u Beču opet konkuriše Obradović, a osim njega tu su još dvojica igrača iz pomenute generacije, takođe defanzivci – Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Tog oktobra Antić je na teren izveo ofanzivan sastav sa trojicom napadača u ekipi: Stojković – Ivanović, Vidić, Luković, Obradović – Stanković, Krasić, Milijaš – Jovanović, Pantelić, Žigić.

Sada se može očekivati slična taktika Muslina, sa izuzetno ofanzivnom bekovima bukvalno kao veznim igračima, te Tadićem i Ljajićem uz najisturenijeg Mitrovića.

Pre devet godina Beč nam je bio talija za Mundijal, zašto se istorija ne bi ponovila.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar