ФИФА одбила Лестер и други пут, ништа од Силве!

Међународна фудбалска федерација ФИФА поново је одбила захтев Лестера да потпише уговор са играчем Спортинга из Лисабона Адријаном Силвом.

Фудбал 06.10.2017 | 17:45
ФИФА одбила Лестер и други пут, ништа од Силве!
Лестер је у последњим тренуцима прелазног рока, 31. августа, покушао да доведе Силву из Спортинга, као замену за Денија Дринквотера, који је ипак прешао у Челси.

Лестер је платио 22 милиона фунти за Силву, коначан договор постигнут је уочи завршетка прелазног рока, али посао око његовог регистровања није завршен на време, пошто је Лестер закаснио 14 секунди.

Фудбалски савез Енглеске и Лестер су тада обавештени да је рок прошао, па је ФИФА 6. септембра одбила захтев Лестера да се региструје трансфер, а данас је потврђено да је трансфер пропао.

"Потврђујемо одлуку судије комитета за статус играча: захтев за издавање међународног сертификата за трансфер играча Адријана Силве и након тога за регистровање тог играча за Лестер је одбијен", наводи се у саопштењу ФИФА.

Скај је навео да су у Лестеру били изнервирани због кашњења документације о трансферу, али да су папири потписани само неколико минута по приспећу.

Управа Лестера је уверена да је документација послата пре истека прелазног рока, уз то да је ФИФА одобрила продужење рока на још сат времена за међународне трансфере.

Систем за усклађивање трансфера, који повезује клубове са Фудбалским савезом Енглеске, другим управним телима Светске куће фудбала, међутим, показао је да је документација пристигла са закашњењем па Силва неће прећи у Лестер.

Силва је одиграо 136 првенствених утакмица за Спортинг и постигао 32 гола, а са репрезентацијом Португала је прошлог лета освојио Европско првенство.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар