FIFA odbila Lester i drugi put, ništa od Silve!

Međunarodna fudbalska federacija FIFA ponovo je odbila zahtev Lestera da potpiše ugovor sa igračem Sportinga iz Lisabona Adrijanom Silvom.

Fudbal 06.10.2017 | 17:45
FIFA odbila Lester i drugi put, ništa od Silve!
Lester je u poslednjim trenucima prelaznog roka, 31. avgusta, pokušao da dovede Silvu iz Sportinga, kao zamenu za Denija Drinkvotera, koji je ipak prešao u Čelsi.

Lester je platio 22 miliona funti za Silvu, konačan dogovor postignut je uoči završetka prelaznog roka, ali posao oko njegovog registrovanja nije završen na vreme, pošto je Lester zakasnio 14 sekundi.

Fudbalski savez Engleske i Lester su tada obavešteni da je rok prošao, pa je FIFA 6. septembra odbila zahtev Lestera da se registruje transfer, a danas je potvrđeno da je transfer propao.

"Potvrđujemo odluku sudije komiteta za status igrača: zahtev za izdavanje međunarodnog sertifikata za transfer igrača Adrijana Silve i nakon toga za registrovanje tog igrača za Lester je odbijen", navodi se u saopštenju FIFA.

Skaj je naveo da su u Lesteru bili iznervirani zbog kašnjenja dokumentacije o transferu, ali da su papiri potpisani samo nekoliko minuta po prispeću.

Uprava Lestera je uverena da je dokumentacija poslata pre isteka prelaznog roka, uz to da je FIFA odobrila produženje roka na još sat vremena za međunarodne transfere.

Sistem za usklađivanje transfera, koji povezuje klubove sa Fudbalskim savezom Engleske, drugim upravnim telima Svetske kuće fudbala, međutim, pokazao je da je dokumentacija pristigla sa zakašnjenjem pa Silva neće preći u Lester.

Silva je odigrao 136 prvenstvenih utakmica za Sporting i postigao 32 gola, a sa reprezentacijom Portugala je prošlog leta osvojio Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar