О акцизама нису причали

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић казала је да су на састанку влада Републике Српске и Федерације БиХ вођени разговори о битним темама и раније започетим стварима. Цвијановићева тврди да нису причали о акцизама, додајући да је став РС јасан о томе. Њен колега из федерације Бих каже да су акцизе апсолутно потребне владама оба ентитета.

Босна и Херцеговина 04.10.2017 | 15:54
О акцизама нису причали
"План је да се поново видимо у року од 6-7 мјесеци. Било је неколико конкретних тема, заједнички план када је ријеч о борби против сиве економије. Такођер читав низ мјера који подразумијева да упутимо заједничку иницијативу према другим нивоима власти како би могли допринијети у нашим заједничким циљевима. Ми смо о овим темама расправљали и док смо усаглашавали реформску агенду. Сумирали смо резултате и видан је манифест напретка на неколико примјера", казала је Цвијановићева.  

Истакла је да се разговарало о питању неперспективне војне имовине.

"Такође, врло битна ствар је како да неперспективну војну имовину ставимо у функцију оба ентитета. Имамо читаве комплексе које могу бити искориштени и за пословне зоне и у фазу развоја, а сада су у фази мировања. Бавили смо се раније започетим стварима. Један од приоритета јесте заштита домаће пољопривредне производње".

На питање о акцизама, Цвијановић је казала:

"Што се тиче акциза, став Републике СРпске је познат. Нема потребе да се понавља. Мене брине што се ми овдје не придржавамо раније дефинисаних процедура, а морам вам рећи да акцизе данас нису биле уопште на дневном реду. Ја више нећу коментарисати акцизе, то је постало дегутантно. То је обавеза нивоа БиХ. Ми у РС смо извршили своје обавезе прије неколико мјесеци", казала је премијерка Републике Српске.



Премијер ФБиХ Фадил Новалић је казао је главна тема била "сива економија" и њен утицај на стање у бх. економији.

"Ја бих се вратио на разлоге сједнице која је већ постала пракса. Сива економија је један од главних проблема, а најмање двије деформације производи сива економија у нашем друштву. Немамо уплате у социјалне фондове, те сива економија производи деформацију у оним фирмама које не послују у зони сиве економије. Трећа ствар јесте да морамо радити заједно. Уколико то будемо радили у само једном ентитету, произвест ћемо деформацију у другом. Главни циљ је био да деформације све елиминишемо".

Новалић је казао да је сарадња јако корисна и да иде даље.

"Сарадња иде даље и јако је корисна. Неће бити циљ да се настави сарадња искључиво између премијера, него да се пренесе на министарства. Не видим да би ико могао одговорити негативно на питање да ли нам требају акцизе. Апсолутно нам требају. Када ме неко пита то питање, ја то претворим у питање "Требају ли нам путеви"".

(Н1)



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

АР

04.10.2017 14:04

Хаха па није нико глуп висе о цему би прицали него о акцизама како це те презивити до краја мјесеца без акциза.Није ваљда да сте прицали недај бозе о томе Како да крене дрзава на боље Како да отворите које ново радно мјесто Али не ново радно мјесто у партијским фирмама Стоко једна лоповска доце И вама крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

04.10.2017 14:32

Значи нема акцизаЦвијановичка би да троши по потреби Новалич искључиво за аутопутеве......и док се они договоре изумрти че аутопутеви људи че се возати авиончичима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атв

04.10.2017 15:59

ФАКТИЦКИ ----Зељка , нема акциза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

04.10.2017 18:15

ЗЕЉКА И ДОДИК ИСТИ ТРЕБА ОБАДВОЈЕ СТО ПРЕ СМИЈЕНИТ ЗАЛОСНО ДА МЛАДИ ИЗ СВОЈЕ ДРЗАВЕ МОРАЈУ У ТУДЈИ СВИЈЕТ ИЦ ДА ПРЕХРАНЕ СЕБЕ И СВОЈУ ПОРОДИЦУ ЛАКО ЈЕ ЗЕЉКИ И ДОДИ ДОМ ИХ ПОДРЗАВА РЕПУБЛИКА ХР ЗАТО ДОДО ОДЛАЗИ КРАДОМ ДО ЗАГРЕБА НА ДОГОВОРЕ СЊИМА А ВАМО МАЦКУ РАЗГУЉУЈЕ НАРОДУ А НЕМА МУ ЗИВОТА БЕЗ ХР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

04.10.2017 21:43

ФУКАРА ДО ФУКАРЕ.

Name

ЗаХ

04.10.2017 21:45

ДОДИК ИДЕ У ЗГ ДА ОДГОДИ САСТАНАК ВУЦИЦ -КОЛИНДА ДОК ОН НЕ ПОСТАНЕ ПРЕДСЈДНИК СРБИЈЕ.

Name

БОБА

04.10.2017 21:14

ПУБЛИКА ИЗА ПРЕМИЈЕРКЕ ЈЕ ВРЛО ЗАНИМЉИВА. СВИ СУ СЕ УГУРАЛИ ДА СЕ СЛИКАЈУ. ПРЕМИЈЕРКА ЈЕ У ЈЕДНОМ МОМЕНТУ ИМАЛА МАХАЊЕ И ОСМЈЕХ. НИКАД ИХ ВИШЕ НИЈЕ УСЛИКАНО А НИШТА НОВО ИЗРЕЧЕНО,ПРЕМИЈЕРКА КАД ПРОГОВОРИ ЈА ЈОЈ НЕ БИХ ДАЛА ДА БУДЕ НИ СЕКРЕТАРИЦА А КАМО ЛИ ПРЕДСЈЕДНИЦА.УМИСЛИЛИ ДА ИХ СЕ НАРОД ПОЖЕЛИО ПА СЕ ГУРАЈУ ДА СЕ СЛИКАЈУ КАО У ПРВОМ РАЗРЕДУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бале Баки

04.10.2017 22:48

малоприје је премијерка показала апсолутно непознавање материје. Ако уведемо акцизе од 10 или 20 фенинга или колико год мора да се нагласи заста су те исте. Јер ако се не нагласи да су за ауто путеве онда це бит за иаплату пензија или куповину папака пред изборе. А мислило би се да су то доприноси за цесте које фактицки драга професорко вец имамо и које се тросе на све и сваста а најмање по намјени. И удуплавање истих без одговарајуцег основа није могуце. Ал видим данас је покусала поново да сармира Фадила не би ли по повољним цијенама купио коју обвезницу ил благајницки запис (зна Зељкица да банке у федерацији јос не пропадају и то ваља искориатит)

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

06.10.2017 07:35

Фактички разваљујем! Само да ми је знати дал сам пошла или дошла!

ОДГОВОРИТЕ