Овако треба да изгледа РТС

Мислим да и надаље у одређеној мери РТС-ом треба да буду незадовољне све странке. Важно ми је да РТС остане стуб пристојности, професионалности и објективности, каже за "Блиц" Небојша Крстић, нови члан Управног одбора РТС-а.

Србија 02.10.2017 | 22:56
Овако треба да изгледа РТС
Он наводи да му није намера да се бави уређивањем програма, као и да за то постоји Програмски одбор и уредници.
 
- Што се мене лично тиче, своје афинитете регулишем даљинским управљачем. Важно ми је да РТС да свој допринос друштвеном дијалогу о важним питањима и тиме утиче на смањене политичких анимозитета у друштву - истиче Крстић, некадашњи саветник председника Србије и донедавно власник две маркетиншке агенције.

Он сматра да јавни сервис треба и даље да буде глас "свих грађана без обзира на политичке, верске, сексуалне или било које друге разлике".

- Мислим да треба да и даље поштује високе стандарде и кодекс новинарске професије и да правовремено, истинито и објективно информише гледаоце, као и да има своју васпитну друштвену функцију кроз дечији, документарни, школски и забавни програм - истиче Крстић.

За новог члана УО јавног сервиса именован је и Зоран Пановић, колумниста у "Недељнику" и бивши главни и одговорни уредник листа "Данас".

Он је за агенцију Бета изјавио да је његов циљ да јавни сервис буде место за друштвену дебату и простор за све релевантне актере.

Он је оценио да је јавна сфера "прилично разорена", да не постоји нормална комуникација међу главним политичким актерима и да се медији деле на системске и антисистемске.

- Јавни сервис мора бити главно место за ту врсту дебате и простор за политичке актере. Пре дијалога о Косову мора бити темељног дијалога о стању нашег друштва. То је шанса да се ствари у Србији нормализују - рекао је Пановић.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

03.10.2017 04:57

Напишите на Гоогле: Најглупљи човјек Србије. Видјећете слике и текстове везане уз овог лика десно. Крле22...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јавни

03.10.2017 09:57

Код нас нема јавног сервиса има РТРС Додиков сервис

ОДГОВОРИТЕ