Ovako treba da izgleda RTS

Mislim da i nadalje u određenoj meri RTS-om treba da budu nezadovoljne sve stranke. Važno mi je da RTS ostane stub pristojnosti, profesionalnosti i objektivnosti, kaže za "Blic" Nebojša Krstić, novi član Upravnog odbora RTS-a.

Srbija 02.10.2017 | 22:56
Ovako treba da izgleda RTS
On navodi da mu nije namera da se bavi uređivanjem programa, kao i da za to postoji Programski odbor i urednici.
 
- Što se mene lično tiče, svoje afinitete regulišem daljinskim upravljačem. Važno mi je da RTS da svoj doprinos društvenom dijalogu o važnim pitanjima i time utiče na smanjene političkih animoziteta u društvu - ističe Krstić, nekadašnji savetnik predsednika Srbije i donedavno vlasnik dve marketinške agencije.

On smatra da javni servis treba i dalje da bude glas "svih građana bez obzira na političke, verske, seksualne ili bilo koje druge razlike".

- Mislim da treba da i dalje poštuje visoke standarde i kodeks novinarske profesije i da pravovremeno, istinito i objektivno informiše gledaoce, kao i da ima svoju vaspitnu društvenu funkciju kroz dečiji, dokumentarni, školski i zabavni program - ističe Krstić.

Za novog člana UO javnog servisa imenovan je i Zoran Panović, kolumnista u "Nedeljniku" i bivši glavni i odgovorni urednik lista "Danas".

On je za agenciju Beta izjavio da je njegov cilj da javni servis bude mesto za društvenu debatu i prostor za sve relevantne aktere.

On je ocenio da je javna sfera "prilično razorena", da ne postoji normalna komunikacija među glavnim političkim akterima i da se mediji dele na sistemske i antisistemske.

- Javni servis mora biti glavno mesto za tu vrstu debate i prostor za političke aktere. Pre dijaloga o Kosovu mora biti temeljnog dijaloga o stanju našeg društva. To je šansa da se stvari u Srbiji normalizuju - rekao je Panović.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đorđe

03.10.2017 04:57

Napišite na Google: Najgluplji čovjek Srbije. Vidjećete slike i tekstove vezane uz ovog lika desno. Krle22...

ODGOVORITE
Name

Javni

03.10.2017 09:57

Kod nas nema javnog servisa ima RTRS Dodikov servis

ODGOVORITE