Стваралаштво у позоришту Крупња

„Истеривање ђавола из директора маркетинга“, „Плава боја снега“, „Отварач за конзерве“, само су неке од позоришних представа за продукције општине Крупањ, чији је председник Иван Исаиловић, академски глумац, иницијатор за оживљање културног живота овог дела Србије.

Србија 02.10.2017 | 17:21
Стваралаштво у позоришту Крупња
После премијера у Крупњу, где је од почетка године одиграно шездесетак позоришних представа и приређено још толико других културних догађаја, позоришни ансамбл путује широм Србије.

„Младе глумце подржавамо обезбеђивањем услова за њихово стваралаштво на даскама које живот значе, што је веома важно не само за њих, већ и за српску културу“, објашњава Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, чија је инветивност Крупањ у културном смислу издигла у ниво великих градова.

Од сваке представе позоришни ансамбл оставља по 10.000 динара, што је новац за спремање нових комада у крупањској продукцији. На представе у Крупњу редовно долази 400-500 људитеља позоришне уметности.

Међу онима који режирају за овдашњу продукцију је и славни Иван Бекјарев.

„Крупањ је постао нека врста `кулурног чуда`, не само у нашој матици Србији када је реч о култури, а рецепт за позоришну продукцију је нешто што је насушна потреба свим културним установама на обе обале Дрине“, каже професор Предраг Вујевић, директор Центра за културу „Филип Вишњић“ у Угљевику, који је, такође, према културном делању у самом врху у РС и БиХ.

(БН/В. Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар