Stvaralaštvo u pozorištu Krupnja

„Isterivanje đavola iz direktora marketinga“, „Plava boja snega“, „Otvarač za konzerve“, samo su neke od pozorišnih predstava za produkcije opštine Krupanj, čiji je predsednik Ivan Isailović, akademski glumac, inicijator za oživljanje kulturnog života ovog dela Srbije.

Srbija 02.10.2017 | 17:21
Stvaralaštvo u pozorištu Krupnja
Posle premijera u Krupnju, gde je od početka godine odigrano šezdesetak pozorišnih predstava i priređeno još toliko drugih kulturnih događaja, pozorišni ansambl putuje širom Srbije.

„Mlade glumce podržavamo obezbeđivanjem uslova za njihovo stvaralaštvo na daskama koje život znače, što je veoma važno ne samo za njih, već i za srpsku kulturu“, objašnjava Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj, čija je invetivnost Krupanj u kulturnom smislu izdigla u nivo velikih gradova.

Od svake predstave pozorišni ansambl ostavlja po 10.000 dinara, što je novac za spremanje novih komada u krupanjskoj produkciji. Na predstave u Krupnju redovno dolazi 400-500 ljuditelja pozorišne umetnosti.

Među onima koji režiraju za ovdašnju produkciju je i slavni Ivan Bekjarev.

„Krupanj je postao neka vrsta `kulurnog čuda`, ne samo u našoj matici Srbiji kada je reč o kulturi, a recept za pozorišnu produkciju je nešto što je nasušna potreba svim kulturnim ustanovama na obe obale Drine“, kaže profesor Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku, koji je, takođe, prema kulturnom delanju u samom vrhu u RS i BiH.

(BN/V. Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar