Млади „преузели“ власт у Српцу

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић уручио је кључ града представницима Дјечијег вртића „Наша радост“, чиме су најмлађи „преузели“ власт у овој општини у наредних седам дана. Овим симболичним чином и бројним другим манифестацијама почело је обиљежавање „Недјеље дјетета“ у Српцу.

Република Српска 02.10.2017 | 15:14
Млади „преузели“ власт у Српцу
Разним порукама на транспарентима на Градском тргу и испред зграде Општинског парламента, најмалађи су скренули пажњу на свој положај, однос старијих према њима и остваривање дјечијих права која су загарантована међународним конвенцијама о правима дјетета.



У центру пажње били су свакако штићеници Дјечијег вртића, који су се забављали и дружили уз цртање на асфалту.

Начелник ове општине Млађан Драгосављевић изразио је велико задовољство присуством намлађих суградујана и нагласио да ће ова локална заједница још више пажње да посвети наталитету и условима за живот дјеце.



Малишани старијих група представили су се рецитацијама и пјесмицама, а у забавном дијелу програму, њима у част, наступили су и чланови фолклорне секције КУД-а „Бели анђео“ из Српца.

Дјеца су имала прилику да виде и показну вјежбу Клуба младих Црвеног крста у пружању прве помоћи, а награђени су и слаткишима. Удружење „Извор“ представило се продајном изложбом радова дјеце са посебним потребама , чиме је ова манифестација о правима дјеце добила и хуманитарни карактер.



Ученици нижих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца посјетили су Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Извор“, гдје су се упознали са њиховим активностима у овој установи.

У оквиру обиљежавања „Недјеље дјетета“ и наредних дана биће организоване занимљиве и корисне активности за дјецу у које ће се, осим Црвеног крста и представника општине, укључити: школе, Полицијска станица, Центар за социјални рад и Центар за културу и спорт.

(БН/С. К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АР

02.10.2017 14:03

Лијепо Али дјеца незнају красти А имају Тате И маме они це то показати ка се ради Хоце да искваре дјецицу.

ОДГОВОРИТЕ