Mladi „preuzeli“ vlast u Srpcu

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević uručio je ključ grada predstavnicima Dječijeg vrtića „Naša radost“, čime su najmlađi „preuzeli“ vlast u ovoj opštini u narednih sedam dana. Ovim simboličnim činom i brojnim drugim manifestacijama počelo je obilježavanje „Nedjelje djeteta“ u Srpcu.

Republika Srpska 02.10.2017 | 15:14
Mladi „preuzeli“ vlast u Srpcu
Raznim porukama na transparentima na Gradskom trgu i ispred zgrade Opštinskog parlamenta, najmalađi su skrenuli pažnju na svoj položaj, odnos starijih prema njima i ostvarivanje dječijih prava koja su zagarantovana međunarodnim konvencijama o pravima djeteta.



U centru pažnje bili su svakako štićenici Dječijeg vrtića, koji su se zabavljali i družili uz crtanje na asfaltu.

Načelnik ove opštine Mlađan Dragosavljević izrazio je veliko zadovoljstvo prisustvom namlađih sugradujana i naglasio da će ova lokalna zajednica još više pažnje da posveti natalitetu i uslovima za život djece.



Mališani starijih grupa predstavili su se recitacijama i pjesmicama, a u zabavnom dijelu programu, njima u čast, nastupili su i članovi folklorne sekcije KUD-a „Beli anđeo“ iz Srpca.

Djeca su imala priliku da vide i pokaznu vježbu Kluba mladih Crvenog krsta u pružanju prve pomoći, a nagrađeni su i slatkišima. Udruženje „Izvor“ predstavilo se prodajnom izložbom radova djece sa posebnim potrebama , čime je ova manifestacija o pravima djece dobila i humanitarni karakter.



Učenici nižih razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca posjetili su Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Izvor“, gdje su se upoznali sa njihovim aktivnostima u ovoj ustanovi.

U okviru obilježavanja „Nedjelje djeteta“ i narednih dana biće organizovane zanimljive i korisne aktivnosti za djecu u koje će se, osim Crvenog krsta i predstavnika opštine, uključiti: škole, Policijska stanica, Centar za socijalni rad i Centar za kulturu i sport.

(BN/S. K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

AR

02.10.2017 14:03

Lijepo Ali djeca neznaju krasti A imaju Tate I mame oni ce to pokazati ka se radi Hoce da iskvare djecicu.

ODGOVORITE