Ф1: Хамилтону пол, Кими без среће, Фетел са зачеља!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон стартоваће са пол позиције у сутрашњој трци за Велику награду Малезије.  Хамилтон на "полу", а Фетел на зачељу! Возач Мерцедеса је девети пут у овогодишњих 15 гран пријева обезбедио предност на старту трке.

Остали спортови 30.09.2017 | 14:00
Ф1: Хамилтону пол, Кими без среће, Фетел са зачеља!
Хамилтон је најбржи круг у квалификацијама прешао за минут и 30,076 секунди.

Иза њега је Кими Раиконен, који је био само 0,045 секунди спорији, а потом следе Макс Ферстапен, Данијел Рикардо, Валтери Ботас и остали.

Највећи Хамилтонов конкурент, Себастијан Фетел из Ферарија, почеће са зачеља јер због проблема са мотором није изашао на стазу. 

Луис Хамилтон победио је у квалификацијама за Велику награду Малезије и у недељу у 9.00 по централноевропском времену ће се наћи на "пол позицији".

Британац из екипе Мерцедеса је у трећој рунди одвезао за 0,045 секунди бржи круг од другопласираног Кимија Раиконена (Ферари).

Иза њих двојице пласирали су се Макс Ферстапен и Данијел Рикардо из Ред Була, други Мерцедесов возач Валтери Ботас, Естебан Окон (Форс Индија), Стофел Вандорн (Мекларен), Нико Хулкенберг (Рено)...

Највећи Хамилтонов конкурент за титулу, Себастијан Фетел, због проблема са мотором није ни могао да се такмичи, па ће морати да почне трку на крају колоне.

"Ко зна шта може да се деси у недељу? Болид ми је брз, зато сам прилично опуштен. Ова стаза даје доста простора за претицање", рекао је Фетел.

Трка за Велику награду Малезије у Формули један почеће у недељу у 9.00. 

Хамилтон води у генералном пласману возача са 263 бода, 28 више од другопласираног Фетела. Следе Ботас са 212, Рикардо са 162 и Раиконен са 138. 

Мерцедес је убедљив у поретку конструктора са 475 бодова, а следе га Ферари са 373, Ред Бул са 230 и остали.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар