F1: Hamiltonu pol, Kimi bez sreće, Fetel sa začelja!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije u sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Malezije.  Hamilton na "polu", a Fetel na začelju! Vozač Mercedesa je deveti put u ovogodišnjih 15 gran prijeva obezbedio prednost na startu trke.

Ostali sportovi 30.09.2017 | 14:00
F1: Hamiltonu pol, Kimi bez sreće, Fetel sa začelja!
Hamilton je najbrži krug u kvalifikacijama prešao za minut i 30,076 sekundi.

Iza njega je Kimi Raikonen, koji je bio samo 0,045 sekundi sporiji, a potom slede Maks Ferstapen, Danijel Rikardo, Valteri Botas i ostali.

Najveći Hamiltonov konkurent, Sebastijan Fetel iz Ferarija, počeće sa začelja jer zbog problema sa motorom nije izašao na stazu. 

Luis Hamilton pobedio je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije i u nedelju u 9.00 po centralnoevropskom vremenu će se naći na "pol poziciji".

Britanac iz ekipe Mercedesa je u trećoj rundi odvezao za 0,045 sekundi brži krug od drugoplasiranog Kimija Raikonena (Ferari).

Iza njih dvojice plasirali su se Maks Ferstapen i Danijel Rikardo iz Red Bula, drugi Mercedesov vozač Valteri Botas, Esteban Okon (Fors Indija), Stofel Vandorn (Meklaren), Niko Hulkenberg (Reno)...

Najveći Hamiltonov konkurent za titulu, Sebastijan Fetel, zbog problema sa motorom nije ni mogao da se takmiči, pa će morati da počne trku na kraju kolone.

"Ko zna šta može da se desi u nedelju? Bolid mi je brz, zato sam prilično opušten. Ova staza daje dosta prostora za preticanje", rekao je Fetel.

Trka za Veliku nagradu Malezije u Formuli jedan počeće u nedelju u 9.00. 

Hamilton vodi u generalnom plasmanu vozača sa 263 boda, 28 više od drugoplasiranog Fetela. Slede Botas sa 212, Rikardo sa 162 i Raikonen sa 138. 

Mercedes je ubedljiv u poretku konstruktora sa 475 bodova, a slede ga Ferari sa 373, Red Bul sa 230 i ostali.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar