Усташко 'У' на плочи партизана

На плочи Првом сплитском партизанском одреду осванули су слово "У" и крст. "Индеx. хр" подсјећа да је плоча на Плокитама и прије била мета вандала, и додаје да је ово тек посљедњи у низу напада.

Регион 29.09.2017 | 20:44
Усташко 'У' на плочи партизана
Након дојаве о слову "У" и крсту на плочи, на мјесто догађаја је дошао савјетник градоначелника за комунална питања Ивица Грубишић, а дописани симболи су избрисани.

У полицији о усташком графиту на плочи партизана ништа нису знали, пише "Индеx".

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

xxx

29.09.2017 18:56

То је та бајна Хрватска из које одлази и то мало Срба што је остало. Пред сам рат су свим Србима дали отказе у органима државне управе и одузели им сва права. Зато су се Срби побунили. То су вјековни становници Хрватске, а не неки из Србије. Они су се борили за равноправност и ништа више. Прогласише их за агресоре на рођеној земљи. То је та фашисоидна Хрватска која живи у мржњи и злу. Отровани су сви и треба им колективна хоспитализација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо бабиц

30.09.2017 11:52

хтјели смо велику СРБИЈУ И ето нам сада.

Name

1991

29.09.2017 19:01

Е кад смо ми у ЈНА говорили 91 устале устасе сви на нас.Па плану земља.И продје 25 година кад оно стварно устасе.Ха,ха,ха.Ко се задњи смије.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пустите Их,

30.09.2017 08:59

ти теxтописци,висе стете направе хрватској,него било ко други "теба их јос подстицати то су ти такви глупи заостали народ ,а и власт са њима :неце да свате када их сви замрзе ,много времена це ом требати да се оперу тај смрад са којим су се намазали ;и кос се мазу " Е ја им саветујем да се јос намазу 'да јос висе смрде .

Name

Реално

29.09.2017 19:29

До капитулације Италије Сплит је устасама био страна дрзава а партизани су се од старта борили,да не споменемо фудбалски клуб који иако није имао комунистицко име је први који је усао у историју антифасистицке борбе. Не знам цег би се то Сплит требао да стиди оних који су га дали Талијанима или оних који су одбили дебелу лову и привилегије и отисли у суму да дизу устанак а многи и изгинули бореци се за слободу. Ал данас је све могуце ево имате једног независног социјалдемократу прецједника који се у слободно вријеме с народним парама смуца по Европи и подрзава тамосње неофасистицке покрете не би ли преко њих усао у ЕУ, али знамо да Босна поциње тамо гдје престаје логика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куи

30.09.2017 07:31

Ово је неком коњу спала потковица.

ОДГОВОРИТЕ