Ustaško 'U' na ploči partizana

Na ploči Prvom splitskom partizanskom odredu osvanuli su slovo "U" i krst. "Index. hr" podsjeća da je ploča na Plokitama i prije bila meta vandala, i dodaje da je ovo tek posljednji u nizu napada.

Region 29.09.2017 | 20:44
Ustaško 'U' na ploči partizana
Nakon dojave o slovu "U" i krstu na ploči, na mjesto događaja je došao savjetnik gradonačelnika za komunalna pitanja Ivica Grubišić, a dopisani simboli su izbrisani.

U policiji o ustaškom grafitu na ploči partizana ništa nisu znali, piše "Index".

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xxx

29.09.2017 18:56

To je ta bajna Hrvatska iz koje odlazi i to malo Srba što je ostalo. Pred sam rat su svim Srbima dali otkaze u organima državne uprave i oduzeli im sva prava. Zato su se Srbi pobunili. To su vjekovni stanovnici Hrvatske, a ne neki iz Srbije. Oni su se borili za ravnopravnost i ništa više. Proglasiše ih za agresore na rođenoj zemlji. To je ta fašisoidna Hrvatska koja živi u mržnji i zlu. Otrovani su svi i treba im kolektivna hospitalizacija.

ODGOVORITE
Name

Vlado babic

30.09.2017 11:52

htjeli smo veliku SRBIJU I eto nam sada.

Name

1991

29.09.2017 19:01

E kad smo mi u JNA govorili 91 ustale ustase svi na nas.Pa planu zemlja.I prodje 25 godina kad ono stvarno ustase.Ha,ha,ha.Ko se zadnji smije.....

ODGOVORITE
Name

Pustite Ih,

30.09.2017 08:59

ti textopisci,vise stete naprave hrvatskoj,nego bilo ko drugi "teba ih jos podsticati to su ti takvi glupi zaostali narod ,a i vlast sa njima :nece da svate kada ih svi zamrze ,mnogo vremena ce om trebati da se operu taj smrad sa kojim su se namazali ;i kos se mazu " E ja im savetujem da se jos namazu 'da jos vise smrde .

Name

Realno

29.09.2017 19:29

Do kapitulacije Italije Split je ustasama bio strana drzava a partizani su se od starta borili,da ne spomenemo fudbalski klub koji iako nije imao komunisticko ime je prvi koji je usao u istoriju antifasisticke borbe. Ne znam ceg bi se to Split trebao da stidi onih koji su ga dali Talijanima ili onih koji su odbili debelu lovu i privilegije i otisli u sumu da dizu ustanak a mnogi i izginuli boreci se za slobodu. Al danas je sve moguce evo imate jednog nezavisnog socijaldemokratu precjednika koji se u slobodno vrijeme s narodnim parama smuca po Evropi i podrzava tamosnje neofasisticke pokrete ne bi li preko njih usao u EU, ali znamo da Bosna pocinje tamo gdje prestaje logika

ODGOVORITE
Name

Kui

30.09.2017 07:31

Ovo je nekom konju spala potkovica.

ODGOVORITE