ЛЕ: Келн - Црвена звезда 0:1, реакције...

Пешић:Можда звучи глупо, али дошли смо по три бода! Нападач Црвене звезде Александар Пешић рекао је да сада можда звучи глупо, али је екипа дошла у Келн по три бода.  Ле Талек: Одиграли смо одлично прво полувреме! Штопер Црвене звезде Дамјан Ле Талек срећан је због велике победе над Келном у Лиги Европе и каже да је Звезда одиграла одлично у првом полувремену.  Штегер: Нисам изненађен Звездином квалитетом! Тренер фудбалског клуба Келн Петер Штегер рекао је да није изненађен квалитетом Црвене звезде у вечерашњем поразу од српског тима.  Милојевић: Шеки, не брини! Тренер Црвене звезде господски после победе зу Келну.

Фудбал 28.09.2017 | 22:00
ЛЕ: Келн - Црвена звезда 0:1, реакције...
"Дошли смо стварно по три бода. Можда звучи глупо, али дошли смо и узли три бода. Вероватно још нисмо свесни шта смо урадили. Нисмо још прошли, али ова три бода значе много за даљи ток групне фазе. Пресрећан сам", рекао је Пешић после меча.

Црвена звезде остварила је велики тријумф на гостовању у Келну, пошто је са 1:0 победила немачког представника.

Црвено-бели ће у наредном колу игратри против Арсенала.

"Арсенала звучи страшно, али борићемо се. У задњих 20 минута је стварно било тешко. Бранили смо се и издржали притисак, бог нас је погледао.
Мислим да срећа прати храбре, имали су три стативе", искрен је био Пешић.

Ле Талек је у штоперском пару играо са Срђаном Бабићем јер Вујадин Савић није био у екипи због повреде.

"Одиграли смо одлично прво полувреме. Као тим. Показали смо да умемо да играмо фудбал. После у другом полувремену био је мало теже јер су они много притискали али смо остали компактни и у одбрани и веома смо срећни што смо сада овде", рекао је после утакмице Звездин штопер.

Црвена звезда је после сјајног првог и лошег другог полувремена успела да победи фантастичним голом Ричмонда Боаћија из 30. минута, голом који ће се препричавати.

Келн у наставку није искористио своје шансе, погодио је три стативе али је Звезда уз доста среће успела да дође до три бода и другог места у групи Х иза Арсенала.

Тренер фудбалског клуба Келн Петер Штегер рекао је да није изненађен квалитетом Црвене звезде у вечерашњем поразу од српског тима.

"Нисам изненадјен квалитетом Црвене звезде, посебно кад Звезда развије своју игру, а противник не делује против технички тако јаких играча. Одбрана Звезде је можда мало слабија од напаада, ми смо то покушали да искористимо, али није било среће", рекао је Штегер на конференцији за новинаре после утакмице.

Келн је поражен на свом стадиону од Црвене звезде са 1:0, у другом колу Групе Х Лиге Европа.

Штегер је оценио да је узрок пораза било веома лоше прво полувреме његових фудбалера, у ком је Звезда постигла једини погодак.

"Прво полувреме није било добро, посебно смо слабо играли у нападу. Било је превише простора, а били смо и статични. У другом полувремену смо променили тактику и било је океј, имали смо много статива. Нисмо могли више. Прво полувреме је пресудило", казао је Штегер.

Немачки клуб је последњи на табели са два пораза, док је Звезда друга са четири бода, два мање од Арсенала, а три више од БАТЕ Борисова.

Келн ће у следећој утакмици играти против БАТЕ Борисова, а Звезда против Арсенала.

Јојић: Двапут сам се прекрстио, честитам Звезди! Фудбалер Келна Милош Јојић каже да је прва шанса из које је погодио стативу у 58. минуту морала да уђе у гол.

Његова екипа је поражена са 1:0 код куће на стадиону Рајн Енергија од Црвене звезде, а Јојић је био један од најбољих играча на терену.

Два различита полувремена и опасност која прети од Боаћија. Све то су знали Немци, али није било довољно за прве бодове у Лиги Европе.

"Такву утакмицу смо и очекивали, знали смо одакле прети опасност и одатле је пао и тај гол. Овај момак је јако добро шутнуо, заслужено су водили у првом полувремену имали су још две, три добре ситуације", рекао је после утакмице Милош Јојић, најбољи играч Келна вечерас.

Његова екипа је у првом полувремену била подређена на терену, али се у другом делу слика потпуно окренула у корист Келна који то није искористио.

"Ми нисмо били конкретни, нисмо били опасни по гол, тешко смо долазили напред јер су они имали добар блок, наши шпицеви су били одсечени, нису имали помоћ од нас везних. Међутим, у другом полувремену смо мало променили тактику и боље контролисали игру и те просторе између линија. Били смо доста опаснији, имали смо три стативе. Прва шанса је морала да буде у голу, нажалост није. Код друге је мало среће фалило", додаје Јојић.

Јојић каже да је млад играч и да би против свакога дао максимум да се покаже.

"Изузетно сам млад момак и на свакој утакмици сам мотивисан, небитно који је противник у питању. Последњих пар утакмица нисам био у стартних 11 и наравно да ми је жеља да се изборим за ту позицију".

Током утакмице је у преносу могло да се види и да се прекрстио. Каже да је то урадио два пута, али га срећа није послужила ни после другог опасног ударца ка голу Борјана.

"Два пута, једном пред почетак утакмице и после стативе још једном. Једноставно мало нам је среће фалило. Данас није хтела унутра, можда ће у недељу да уђе. Био је леп амбијент, дошло је доста и навијача Звезде који су направили лепу атмосферу и нема шта, честитам Звезди на победи", рекао је Јојић.

Арсенал? Играмо код куће, треба да победимо! „Феноменална смо група, осећамо се феноменално“, поручио Милан Борјан.

Издржао је болове и константне нападе Келна Милан Борјан. Иако је имао проблеме са палцом репрезентативац Канаде је стиснуо зубе и одлучио да брани. Одрадио је то одлично, скинуо је зицер Бетанкуру у финишу меча.

Борјан је после утакмице био одлично распложен, чак бисмо рекли и еуфоричан. С разлогом.

„После толико година успели смо да победимо Келн. Ова генерација је то успела. Феноменалан смо тим и феноменално се осећамо“, поручио је Борјан.

Имао је великог савезника у стативи.

„Стативе су ме спасиле (смех). Решили смо утакмицу једим голом, али је требало да их буде висе. Поготово у првом полувремену“.

Следи меч са Арсеналом

„Играмо код куће. Треба да победимо и на неки начин учврстимо позицију“, додао је Звездин голман.

Осећао је велики бол Борјан.

„Болело је, али све је прошло како треба. Сваки додир сам осећао бол.Хвала екипи феноменално је бити део овог тима“.

А у Келну се само чује: По зими, киши, сунцу, снегу или кошави...! Шта о томе каже Филип Стојковић...

Тешко је било играчима Црвене звезде да спутају радост и еуфорију после утакмице у Келну. Видело се то одмах, када су потрчали у загрљај навијачима.

„Стварно смо одиграли перфектно, поготово у првом полувремену. Касније су променили формацију и направили нам проблема и доста шанси.Било је тешко, стварно су доста спремни и много трче, али је најважније да смо победили“, поручио је Славољуб Срнић.

Не желе превише да прчају црвено-бели о Арсеналу.

„До Арсенала имамо доста утскмица. Она у Крушевцу је важна бас колико и та.

Слично је резоновао и Фиолип Стојковић.

„Као сто сам рекао и у Београду, дошли смо овде да се надигравамо. У првом смо могли да имамо два или 3:0. Али због тога је фудбал занимљив. Показали смо какву одбрану имамо у другом полувремену и какав смо тим.Прво да победимо Напредак, па да се након паузе добро припремимо за Арсенал“.

После изласка са терена вратили су се пред навијаче и сели на траву?

„Да тако је било. Рекли смо: 'Ајде мало да седнемо да узивамо' .  Певали смо и по киси, сунцу снегу...

Први пут у клупској историји, Црвена звезда је остварила победу на гостовању у групној фази Лиге Европе. Иако су јој пред почетак сезоне мање-више сви предвиђали још један европски суноврат, на какве су навијачи морали да навикну последњих година, ова Звездина генерација уписала се у клупске анале. А шеф струкеВладан Милојевић, архитекта црвено-беле ренесансе, добро зна шта све пише у Звездиној историји.

"Историју морамо да поштујемо и то је мали допринос од нас", рекао је тренер црвено-белих после тешко извојеваног минималца у Келну, подсетивши да је садашњи спортски директор Црвене звезде Митар Мркела играо против истог ривала 1988. године.

Није заборавио ни Драгослава Шекуларца, тадашњег шеф струке Црвене звезде, који је у том тешком поразу од 0:3 у Келну ударио редара, био суспендован и потом морао да напусти Љутице Богдана. Баш због тога, легендарни Шеки је уочи овог новог судара рекао да га ништа не би обрадовало као освета Келну.

"Наша легенда Драгослав Шекуларац не мора да брине", насмејао се Милојевић.

О самој утакмици.

"Добро смо се припремили, иако нисмо имали баш пуно времена. Наш план је ишао баш како треба у првом полувремену. Могли смо да решимо утакмицу, имали смо добре и изгледне шансе, много завршних пасова за које смо могли да нађемо боља решења, али то је фудбал. Келн је у другом полувремену покушао са променом формације, знали смо да ћемо имати велики притисак. Бранили смо се, имали смо притисак друго полувреме, имали смо среће, а срећа прати храбре. Играчи су баш желели ову победу. Поносни смо, играли смо храбро, мушки против добре екипе и мислим да смо заслужено победили".

Наравно, није све било идеално, а можда не би било ни нормално с обзиром  да Звезда толико година није играла Европу. Свестан је и Милојевић пада у другом полувремену.

"Оно што је кључно је да је Бундеслига озбиљно такмичење. Ми такве противнике у нашем првенству немамо, тамо је свака утакмица озбиљна. Јачина такмичења је таква да тера играче Келна да буду физички боље припремљени. Ми смо дали све од себе. Немојте да заборавите јако, јако битну ствар, а то је да ми тренирамо од 10. јуна, имамо и репрезентативце. Они немају паузу. Играли смо на плус 40 степени Целзијуса и не знам каквим температурама, док је Келн на миру прошао припреме. Имамо много играча који су се касније прикључили и то сад излази на површину".

Овај пут, црвено -бели су се изборили. И сада могу да наставе да се надају да ће чак и презимити у Европи што би превазишло и најоптимистичнија очекивања.

"Нама је примарни циљ био да се вратимо и ушли смо у Лигу Европа. Ово нам је велико искуство и размишљам о свакој утакмици посебно. Нисмо успели против БАТЕ-а, сад јесмо и тако ћемо гледати наредну. Табелу не гледам, видећемо на крају".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар