LE: Keln - Crvena zvezda 0:1, reakcije...

Pešić:Možda zvuči glupo, ali došli smo po tri boda! Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić rekao je da sada možda zvuči glupo, ali je ekipa došla u Keln po tri boda.  Le Talek: Odigrali smo odlično prvo poluvreme! Štoper Crvene zvezde Damjan Le Talek srećan je zbog velike pobede nad Kelnom u Ligi Evrope i kaže da je Zvezda odigrala odlično u prvom poluvremenu.  Šteger: Nisam iznenađen Zvezdinom kvalitetom! Trener fudbalskog kluba Keln Peter Šteger rekao je da nije iznenađen kvalitetom Crvene zvezde u večerašnjem porazu od srpskog tima.  Milojević: Šeki, ne brini! Trener Crvene zvezde gospodski posle pobede zu Kelnu.

Fudbal 28.09.2017 | 22:00
LE: Keln - Crvena zvezda 0:1, reakcije...
"Došli smo stvarno po tri boda. Možda zvuči glupo, ali došli smo i uzli tri boda. Verovatno još nismo svesni šta smo uradili. Nismo još prošli, ali ova tri boda znače mnogo za dalji tok grupne faze. Presrećan sam", rekao je Pešić posle meča.

Crvena zvezde ostvarila je veliki trijumf na gostovanju u Kelnu, pošto je sa 1:0 pobedila nemačkog predstavnika.

Crveno-beli će u narednom kolu igratri protiv Arsenala.

"Arsenala zvuči strašno, ali borićemo se. U zadnjih 20 minuta je stvarno bilo teško. Branili smo se i izdržali pritisak, bog nas je pogledao.
Mislim da sreća prati hrabre, imali su tri stative", iskren je bio Pešić.

Le Talek je u štoperskom paru igrao sa Srđanom Babićem jer Vujadin Savić nije bio u ekipi zbog povrede.

"Odigrali smo odlično prvo poluvreme. Kao tim. Pokazali smo da umemo da igramo fudbal. Posle u drugom poluvremenu bio je malo teže jer su oni mnogo pritiskali ali smo ostali kompaktni i u odbrani i veoma smo srećni što smo sada ovde", rekao je posle utakmice Zvezdin štoper.

Crvena zvezda je posle sjajnog prvog i lošeg drugog poluvremena uspela da pobedi fantastičnim golom Ričmonda Boaćija iz 30. minuta, golom koji će se prepričavati.

Keln u nastavku nije iskoristio svoje šanse, pogodio je tri stative ali je Zvezda uz dosta sreće uspela da dođe do tri boda i drugog mesta u grupi H iza Arsenala.

Trener fudbalskog kluba Keln Peter Šteger rekao je da nije iznenađen kvalitetom Crvene zvezde u večerašnjem porazu od srpskog tima.

"Nisam iznenadjen kvalitetom Crvene zvezde, posebno kad Zvezda razvije svoju igru, a protivnik ne deluje protiv tehnički tako jakih igrača. Odbrana Zvezde je možda malo slabija od napaada, mi smo to pokušali da iskoristimo, ali nije bilo sreće", rekao je Šteger na konferenciji za novinare posle utakmice.

Keln je poražen na svom stadionu od Crvene zvezde sa 1:0, u drugom kolu Grupe H Lige Evropa.

Šteger je ocenio da je uzrok poraza bilo veoma loše prvo poluvreme njegovih fudbalera, u kom je Zvezda postigla jedini pogodak.

"Prvo poluvreme nije bilo dobro, posebno smo slabo igrali u napadu. Bilo je previše prostora, a bili smo i statični. U drugom poluvremenu smo promenili taktiku i bilo je okej, imali smo mnogo stativa. Nismo mogli više. Prvo poluvreme je presudilo", kazao je Šteger.

Nemački klub je poslednji na tabeli sa dva poraza, dok je Zvezda druga sa četiri boda, dva manje od Arsenala, a tri više od BATE Borisova.

Keln će u sledećoj utakmici igrati protiv BATE Borisova, a Zvezda protiv Arsenala.

Jojić: Dvaput sam se prekrstio, čestitam Zvezdi! Fudbaler Kelna Miloš Jojić kaže da je prva šansa iz koje je pogodio stativu u 58. minutu morala da uđe u gol.

Njegova ekipa je poražena sa 1:0 kod kuće na stadionu Rajn Energija od Crvene zvezde, a Jojić je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Dva različita poluvremena i opasnost koja preti od Boaćija. Sve to su znali Nemci, ali nije bilo dovoljno za prve bodove u Ligi Evrope.

"Takvu utakmicu smo i očekivali, znali smo odakle preti opasnost i odatle je pao i taj gol. Ovaj momak je jako dobro šutnuo, zasluženo su vodili u prvom poluvremenu imali su još dve, tri dobre situacije", rekao je posle utakmice Miloš Jojić, najbolji igrač Kelna večeras.

Njegova ekipa je u prvom poluvremenu bila podređena na terenu, ali se u drugom delu slika potpuno okrenula u korist Kelna koji to nije iskoristio.

"Mi nismo bili konkretni, nismo bili opasni po gol, teško smo dolazili napred jer su oni imali dobar blok, naši špicevi su bili odsečeni, nisu imali pomoć od nas veznih. Međutim, u drugom poluvremenu smo malo promenili taktiku i bolje kontrolisali igru i te prostore između linija. Bili smo dosta opasniji, imali smo tri stative. Prva šansa je morala da bude u golu, nažalost nije. Kod druge je malo sreće falilo", dodaje Jojić.

Jojić kaže da je mlad igrač i da bi protiv svakoga dao maksimum da se pokaže.

"Izuzetno sam mlad momak i na svakoj utakmici sam motivisan, nebitno koji je protivnik u pitanju. Poslednjih par utakmica nisam bio u startnih 11 i naravno da mi je želja da se izborim za tu poziciju".

Tokom utakmice je u prenosu moglo da se vidi i da se prekrstio. Kaže da je to uradio dva puta, ali ga sreća nije poslužila ni posle drugog opasnog udarca ka golu Borjana.

"Dva puta, jednom pred početak utakmice i posle stative još jednom. Jednostavno malo nam je sreće falilo. Danas nije htela unutra, možda će u nedelju da uđe. Bio je lep ambijent, došlo je dosta i navijača Zvezde koji su napravili lepu atmosferu i nema šta, čestitam Zvezdi na pobedi", rekao je Jojić.

Arsenal? Igramo kod kuće, treba da pobedimo! „Fenomenalna smo grupa, osećamo se fenomenalno“, poručio Milan Borjan.

Izdržao je bolove i konstantne napade Kelna Milan Borjan. Iako je imao probleme sa palcom reprezentativac Kanade je stisnuo zube i odlučio da brani. Odradio je to odlično, skinuo je zicer Betankuru u finišu meča.

Borjan je posle utakmice bio odlično raspložen, čak bismo rekli i euforičan. S razlogom.

„Posle toliko godina uspeli smo da pobedimo Keln. Ova generacija je to uspela. Fenomenalan smo tim i fenomenalno se osećamo“, poručio je Borjan.

Imao je velikog saveznika u stativi.

„Stative su me spasile (smeh). Rešili smo utakmicu jedim golom, ali je trebalo da ih bude vise. Pogotovo u prvom poluvremenu“.

Sledi meč sa Arsenalom

„Igramo kod kuće. Treba da pobedimo i na neki način učvrstimo poziciju“, dodao je Zvezdin golman.

Osećao je veliki bol Borjan.

„Bolelo je, ali sve je prošlo kako treba. Svaki dodir sam osećao bol.Hvala ekipi fenomenalno je biti deo ovog tima“.

A u Kelnu se samo čuje: Po zimi, kiši, suncu, snegu ili košavi...! Šta o tome kaže Filip Stojković...

Teško je bilo igračima Crvene zvezde da sputaju radost i euforiju posle utakmice u Kelnu. Videlo se to odmah, kada su potrčali u zagrljaj navijačima.

„Stvarno smo odigrali perfektno, pogotovo u prvom poluvremenu. Kasnije su promenili formaciju i napravili nam problema i dosta šansi.Bilo je teško, stvarno su dosta spremni i mnogo trče, ali je najvažnije da smo pobedili“, poručio je Slavoljub Srnić.

Ne žele previše da prčaju crveno-beli o Arsenalu.

„Do Arsenala imamo dosta utskmica. Ona u Kruševcu je važna bas koliko i ta.

Slično je rezonovao i Fiolip Stojković.

„Kao sto sam rekao i u Beogradu, došli smo ovde da se nadigravamo. U prvom smo mogli da imamo dva ili 3:0. Ali zbog toga je fudbal zanimljiv. Pokazali smo kakvu odbranu imamo u drugom poluvremenu i kakav smo tim.Prvo da pobedimo Napredak, pa da se nakon pauze dobro pripremimo za Arsenal“.

Posle izlaska sa terena vratili su se pred navijače i seli na travu?

„Da tako je bilo. Rekli smo: 'Ajde malo da sednemo da uzivamo' .  Pevali smo i po kisi, suncu snegu...

Prvi put u klupskoj istoriji, Crvena zvezda je ostvarila pobedu na gostovanju u grupnoj fazi Lige Evrope. Iako su joj pred početak sezone manje-više svi predviđali još jedan evropski sunovrat, na kakve su navijači morali da naviknu poslednjih godina, ova Zvezdina generacija upisala se u klupske anale. A šef strukeVladan Milojević, arhitekta crveno-bele renesanse, dobro zna šta sve piše u Zvezdinoj istoriji.

"Istoriju moramo da poštujemo i to je mali doprinos od nas", rekao je trener crveno-belih posle teško izvojevanog minimalca u Kelnu, podsetivši da je sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela igrao protiv istog rivala 1988. godine.

Nije zaboravio ni Dragoslava Šekularca, tadašnjeg šef struke Crvene zvezde, koji je u tom teškom porazu od 0:3 u Kelnu udario redara, bio suspendovan i potom morao da napusti Ljutice Bogdana. Baš zbog toga, legendarni Šeki je uoči ovog novog sudara rekao da ga ništa ne bi obradovalo kao osveta Kelnu.

"Naša legenda Dragoslav Šekularac ne mora da brine", nasmejao se Milojević.

O samoj utakmici.

"Dobro smo se pripremili, iako nismo imali baš puno vremena. Naš plan je išao baš kako treba u prvom poluvremenu. Mogli smo da rešimo utakmicu, imali smo dobre i izgledne šanse, mnogo završnih pasova za koje smo mogli da nađemo bolja rešenja, ali to je fudbal. Keln je u drugom poluvremenu pokušao sa promenom formacije, znali smo da ćemo imati veliki pritisak. Branili smo se, imali smo pritisak drugo poluvreme, imali smo sreće, a sreća prati hrabre. Igrači su baš želeli ovu pobedu. Ponosni smo, igrali smo hrabro, muški protiv dobre ekipe i mislim da smo zasluženo pobedili".

Naravno, nije sve bilo idealno, a možda ne bi bilo ni normalno s obzirom  da Zvezda toliko godina nije igrala Evropu. Svestan je i Milojević pada u drugom poluvremenu.

"Ono što je ključno je da je Bundesliga ozbiljno takmičenje. Mi takve protivnike u našem prvenstvu nemamo, tamo je svaka utakmica ozbiljna. Jačina takmičenja je takva da tera igrače Kelna da budu fizički bolje pripremljeni. Mi smo dali sve od sebe. Nemojte da zaboravite jako, jako bitnu stvar, a to je da mi treniramo od 10. juna, imamo i reprezentativce. Oni nemaju pauzu. Igrali smo na plus 40 stepeni Celzijusa i ne znam kakvim temperaturama, dok je Keln na miru prošao pripreme. Imamo mnogo igrača koji su se kasnije priključili i to sad izlazi na površinu".

Ovaj put, crveno -beli su se izborili. I sada mogu da nastave da se nadaju da će čak i prezimiti u Evropi što bi prevazišlo i najoptimističnija očekivanja.

"Nama je primarni cilj bio da se vratimo i ušli smo u Ligu Evropa. Ovo nam je veliko iskustvo i razmišljam o svakoj utakmici posebno. Nismo uspeli protiv BATE-a, sad jesmo i tako ćemo gledati narednu. Tabelu ne gledam, videćemo na kraju".

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar