Вујошевић: Важно је да се сви одазову!

Селектор кошаркаша Босне и Херцеговине Душко Вујошевић објавио је шири списак од 24 играча за квалификационе утакмице за Свјетско првенство 2019. године.

Кошарка 02.10.2017 | 12:30
Вујошевић: Важно је да се сви одазову!
Селектор "змајева" истакао је да је ово прелиминарни списак, који још увијек није коначан, пренио је званични сајт Кошаркашког савеза БиХ.

"Ми се надамо да ће се у наредном периоду, до рока који нам је ФИБА прописала за пријаву играча, појавити још неки играчи који завређују пажњу и који заслужују да се нађу на списку репрезентације за квалификационе утакмице. Као што смо већ истакли у неким претходним изјавама, наша жеља је да ове квалификације максимално искористимо за даљи индивидуални напредак играча и уклапање индивидуалних квалетета у добар тим, кроз добру сарадњу".

Вујошевић је додао да нема много времена за припреме.

"Практично ћемо се окупити пет, шест дана пред утакмицу. С обзиром да љетос у екипи нису били Гордић, Милошевић, Стипановић, Кикановић, па и Сулејмановић и Халиловић, играчи на које се озбиљно рачуна, њихово љетње одсуство онемогућује континуитет рада који је започет у претквалификацијама. Са друге стране, ти момци су такве личности да неће угрозити изграђену хемију тима, да су сви спремни да се ставе у функцију тима, а не да 'чашћавају' својим присуством. Заиста је веома важно да се сви одазову позиву у репрезентацију".

Селектор БиХ је истакао да је у јавности створена погрешна слика када су у питању ривали у квалификационој групи за Свјетско првенство.

"Јавност је мишљења да у репрезентацијама са којима ћемо играти квалификације, због правила Евролиге и НБА, неће бити главних играча. То је заблуда. Са самог политичког врха Русије стигло је наређење да сви играчи сем Мозгова морају наступити за репрезентацију у квалификацијама. То ће практично бити иста селекција која је учествовала на Европском првенству и заузела четврто мјесто. Белгија ће такође моћи да окупи готово читаву репрезентацију, а показали су да су квалитетна екипа. Једина непознаница нам је састав Француске, али они имају велики број квалитетних играча. Мислим да су сви свјесни да се налазимо у најтежој квалификационој групи. Без пресије, ми ћемо покушати да направимо резултат. Али, оно што морамо да направимо у овим квалификацијама јесте систем, једна квалитетна структура рада, функционисања и организације и повратак култа репрезентације", поручио је Вујошевић.

Прву квалификациону утакмицу за Мундобаскет, "змајеви" ће одиграти 24. новембра у Сарајеву против Русије, док же 27. новембра гостовати селекцији Француске.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар