Vujošević: Važno je da se svi odazovu!

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Vujošević objavio je širi spisak od 24 igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Košarka 02.10.2017 | 12:30
Vujošević: Važno je da se svi odazovu!
Selektor "zmajeva" istakao je da je ovo preliminarni spisak, koji još uvijek nije konačan, prenio je zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

"Mi se nadamo da će se u narednom periodu, do roka koji nam je FIBA propisala za prijavu igrača, pojaviti još neki igrači koji zavređuju pažnju i koji zaslužuju da se nađu na spisku reprezentacije za kvalifikacione utakmice. Kao što smo već istakli u nekim prethodnim izjavama, naša želja je da ove kvalifikacije maksimalno iskoristimo za dalji individualni napredak igrača i uklapanje individualnih kvaleteta u dobar tim, kroz dobru saradnju".

Vujošević je dodao da nema mnogo vremena za pripreme.

"Praktično ćemo se okupiti pet, šest dana pred utakmicu. S obzirom da ljetos u ekipi nisu bili Gordić, Milošević, Stipanović, Kikanović, pa i Sulejmanović i Halilović, igrači na koje se ozbiljno računa, njihovo ljetnje odsustvo onemogućuje kontinuitet rada koji je započet u pretkvalifikacijama. Sa druge strane, ti momci su takve ličnosti da neće ugroziti izgrađenu hemiju tima, da su svi spremni da se stave u funkciju tima, a ne da 'čašćavaju' svojim prisustvom. Zaista je veoma važno da se svi odazovu pozivu u reprezentaciju".

Selektor BiH je istakao da je u javnosti stvorena pogrešna slika kada su u pitanju rivali u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo.

"Javnost je mišljenja da u reprezentacijama sa kojima ćemo igrati kvalifikacije, zbog pravila Evrolige i NBA, neće biti glavnih igrača. To je zabluda. Sa samog političkog vrha Rusije stiglo je naređenje da svi igrači sem Mozgova moraju nastupiti za reprezentaciju u kvalifikacijama. To će praktično biti ista selekcija koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu i zauzela četvrto mjesto. Belgija će takođe moći da okupi gotovo čitavu reprezentaciju, a pokazali su da su kvalitetna ekipa. Jedina nepoznanica nam je sastav Francuske, ali oni imaju veliki broj kvalitetnih igrača. Mislim da su svi svjesni da se nalazimo u najtežoj kvalifikacionoj grupi. Bez presije, mi ćemo pokušati da napravimo rezultat. Ali, ono što moramo da napravimo u ovim kvalifikacijama jeste sistem, jedna kvalitetna struktura rada, funkcionisanja i organizacije i povratak kulta reprezentacije", poručio je Vujošević.

Prvu kvalifikacionu utakmicu za Mundobasket, "zmajevi" će odigrati 24. novembra u Sarajevu protiv Rusije, dok že 27. novembra gostovati selekciji Francuske.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar