Дикић смјештен у КЦ Црне Горе

Бившем шефу српске Жандармерије  Братиславу Дикићу од данас је обезбеђен апартман са свим потребним апаратима, а на располагању му је и лекар са ВМА.

Регион 27.09.2017 | 12:17
Дикић смјештен у КЦ Црне Горе
Бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић, коме се у подгоричком Вишем суду суди за покушај тероризма на изборни дан 16. октобра прошле године, упућен је данас на лечење у Клинички центар Црне Горе, где му је омогућен комплетан медицински третман.

Истовремено, судија у том предмету Сузана Мугоша саопштила је да се раздваја поступак у односу на оптуженог Дикића, пренела је РТЦГ.

Она је обавестила суд да је Дикић упућен у болницу на основу специјалистичког прегледа, а уу циљу даље дијагностичке евалуације.

"Препоручљиво је да се пријем у болницу обави у наредних једне до две седмице", саопштила је Мугоша, наводећи да се здравствена услуга Дикићу може пружити у оквиру здравственог система Црне Горе у Клиничком центру у Подгорици.

Мугоша је рекла да је Дикићу од данас обезбеђен апартман са свим потребним апаратима, а на располагању му је и лекар са ВМА.

Дикић је претходно рекао да нема поверење у лекаре црногорског Клиничког центра и замолио суд да размотри могућност лечења на ВМА у Београду.

"Ако гаранције Министарства правде Србије нису довољне, ја сам обавештен да је Влада Србије спремна да достави пуне гаранције", рекао је Дикић.

Он је тражио дозволу да га док је у болници могу посетити чланови породице који, иначе, прате суђење које је отворено за јавност.

Иначе, током данашњег суђења, један од оптужених, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић затражио је да се са места са којег говори уклони америчка застава.

Оптужницом Специјалног тужилаштва за покушај тероризма обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина - опозициони политички лидери Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

У поступку су до сада саслушани Дикић, Ђорђевић, Милић, Христић и Јовановић који су негирали кривицу.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АР

27.09.2017 10:30

Видио лопов да Је најбољи рецепт да изадјес из затвора Направи се болестан и братска Русија или мама Србија се некако увјек слуцајно понуде да обезбједе лијецење Али надати се треба најбољем а то Је да црногорци Ма колко били лијени нису И глупи Само га у затвор док не цркне И тамо покусали да загузвају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА АР

27.09.2017 13:27

Срамото људска, шта мислиш да тебе добро чека.Фукаро шта мислиш недај бозе да је обрнута ситуација и да се теби и твом неком деси тако.све ти живо и здраво било коњу

Name

Лео

27.09.2017 11:13

Е комаданте ста доцека да те сад за тероризам оптузују а против тога си се борио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао

27.09.2017 11:20

Треба му хотел са пет звјездица и сваки данн пасуљ без воде са бјелим луком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ар

27.09.2017 15:18

Па сто Је забадо нос тамо дје му није мјесто Па сто му смета црногорска влада ста Је хтио тамо марс у своју србију И тамо сери заједно са русима

Name

АР

27.09.2017 15:21

И ово јос питас ме како би мени било И да се мозе И мени десити.Па Како це се мени десити несто тако ја не идем около да русим тудје владе

Name

W С

27.09.2017 22:31

БИО БИХ НИКО И НИСТА ДА ОПТУЗУЈЕМ И БРАНИМ ДИКОВИЦА,АЛИ МИ НИЈЕ ЈАСНО СТО МУ ЈЕ ПОСТУПАК РАЗДВОЈЕН.РУЗНО ЈЕ ПОГРДНИМ РИЈЕЦИМА НАЗИВАТИ РЕПУБЛИКЕ И ГРАДОВЕ.ТО НЕКА СЛУЗИ НА ЦРНОГОРСКО ЦОЈСТВО.МНОГО СРЕЦЕ,ЗАДОВОЉСТВА И УСПЈЕХА ПОД ЦРНОГОРСКОМ,АЛБАНСКОМ И НАТО ЗАСТАВОМ.СТО ФУКАРЕ ИЗДАДОСТЕ МАРОВИЦА КОЈИ ВАМ СТВОРИ САМОСТАЛНОСТ.СТО СЕ ТИЦЕ САМОСТАЛНОСТИ СВАКА ЦАСТ СТО ЈЕ РИЈЕСЕНО МИРНИМ ПУТЕМ НЕГО СУКОБОМ И ДА СЕ ТО БОГДО ДЕСИ 92.