Dikić smješten u KC Crne Gore

Bivšem šefu srpske Žandarmerije  Bratislavu Dikiću od danas je obezbeđen apartman sa svim potrebnim aparatima, a na raspolaganju mu je i lekar sa VMA.

Region 27.09.2017 | 12:17
Dikić smješten u KC Crne Gore
Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kome se u podgoričkom Višem sudu sudi za pokušaj terorizma na izborni dan 16. oktobra prošle godine, upućen je danas na lečenje u Klinički centar Crne Gore, gde mu je omogućen kompletan medicinski tretman.

Istovremeno, sudija u tom predmetu Suzana Mugoša saopštila je da se razdvaja postupak u odnosu na optuženog Dikića, prenela je RTCG.

Ona je obavestila sud da je Dikić upućen u bolnicu na osnovu specijalističkog pregleda, a uu cilju dalje dijagnostičke evaluacije.

"Preporučljivo je da se prijem u bolnicu obavi u narednih jedne do dve sedmice", saopštila je Mugoša, navodeći da se zdravstvena usluga Dikiću može pružiti u okviru zdravstvenog sistema Crne Gore u Kliničkom centru u Podgorici.

Mugoša je rekla da je Dikiću od danas obezbeđen apartman sa svim potrebnim aparatima, a na raspolaganju mu je i lekar sa VMA.

Dikić je prethodno rekao da nema poverenje u lekare crnogorskog Kliničkog centra i zamolio sud da razmotri mogućnost lečenja na VMA u Beogradu.

"Ako garancije Ministarstva pravde Srbije nisu dovoljne, ja sam obavešten da je Vlada Srbije spremna da dostavi pune garancije", rekao je Dikić.

On je tražio dozvolu da ga dok je u bolnici mogu posetiti članovi porodice koji, inače, prate suđenje koje je otvoreno za javnost.

Inače, tokom današnjeg suđenja, jedan od optuženih, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je da se sa mesta sa kojeg govori ukloni američka zastava.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva za pokušaj terorizma obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - opozicioni politički lideri Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

U postupku su do sada saslušani Dikić, Đorđević, Milić, Hristić i Jovanović koji su negirali krivicu.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

AR

27.09.2017 10:30

Vidio lopov da Je najbolji recept da izadjes iz zatvora Napravi se bolestan i bratska Rusija ili mama Srbija se nekako uvjek slucajno ponude da obezbjede lijecenje Ali nadati se treba najboljem a to Je da crnogorci Ma kolko bili lijeni nisu I glupi Samo ga u zatvor dok ne crkne I tamo pokusali da zaguzvaju

ODGOVORITE
Name

ZA AR

27.09.2017 13:27

Sramoto ljudska, šta misliš da tebe dobro čeka.Fukaro šta misliš nedaj boze da je obrnuta situacija i da se tebi i tvom nekom desi tako.sve ti živo i zdravo bilo konju

Name

Leo

27.09.2017 11:13

E komadante sta doceka da te sad za terorizam optuzuju a protiv toga si se borio.

ODGOVORITE
Name

jao

27.09.2017 11:20

Treba mu hotel sa pet zvjezdica i svaki dann pasulj bez vode sa bjelim lukom.

ODGOVORITE
Name

Ar

27.09.2017 15:18

Pa sto Je zabado nos tamo dje mu nije mjesto Pa sto mu smeta crnogorska vlada sta Je htio tamo mars u svoju srbiju I tamo seri zajedno sa rusima

Name

AR

27.09.2017 15:21

I ovo jos pitas me kako bi meni bilo I da se moze I meni desiti.Pa Kako ce se meni desiti nesto tako ja ne idem okolo da rusim tudje vlade

Name

W S

27.09.2017 22:31

BIO BIH NIKO I NISTA DA OPTUZUJEM I BRANIM DIKOVICA,ALI MI NIJE JASNO STO MU JE POSTUPAK RAZDVOJEN.RUZNO JE POGRDNIM RIJECIMA NAZIVATI REPUBLIKE I GRADOVE.TO NEKA SLUZI NA CRNOGORSKO COJSTVO.MNOGO SRECE,ZADOVOLJSTVA I USPJEHA POD CRNOGORSKOM,ALBANSKOM I NATO ZASTAVOM.STO FUKARE IZDADOSTE MAROVICA KOJI VAM STVORI SAMOSTALNOST.STO SE TICE SAMOSTALNOSTI SVAKA CAST STO JE RIJESENO MIRNIM PUTEM NEGO SUKOBOM I DA SE TO BOGDO DESI 92.