Тензије: Пентагон припрема опције

Пентагон је данас саопштио да ће представити америчком предсједнику Доналду Трампу све опције у вези са Сјеверном Корејом ако се провокације Пјонгјанга наставе.

Свијет 25.09.2017 | 21:05
Тензије: Пентагон припрема опције
"Ако Сјеверна Кореја не прекине са провокацијама постараћемо се да представимо предсједнику све опције у смислу рјешавања питања Сјеверне Кореје", рекао је портпарол Пентагона Роберт Менинг новинарима.

Министар спољних послова Сјеверне Кореје Ри Јонг Хо рекао је данас раније да његова земља задржава право да обара америчке бомбардере, чак и ако нису у њеном ваздушном простору.

Он је додао да је Трамп објавио рат Пјонгјангу. 

Трумпова администрација: Не тражимо смјену режима у Сјеверној Кореји

Трампова администрација не заступа смјену режима у Сјеверној Кореји, јавила је америчка новинска агенција АП, позивајући се на изјаву неименованог званичника.

Амерички предсједник Доналд Трамп је раније изјавио да корејски лидер Ким Јонг Ун “неће још задуго бити ту.”

То је изазвало реакцију шефа дипломатије Сјеверне Кореје који је у Њујорку рекао да се ради о „објави рата Сјеверној Кореји“, која сматра да има право оборити америчке авионе у међународном зрачном простору.

Високи амерички званичник је након тога рекао да америчка политика није смјена режима. Он је рекао да није овлаштен говорити и говорио је под условом анонимности.

Рат ријечима између САД и Сјеверне Кореје је ескалирао протеклих дана, при чему су размјењене и личне увреде лидера и пријетње, преноси АП.

Извор: Агенције 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма дај

25.09.2017 19:17

Неће се ништа десити само ће Америка продати леватима велике количине наоружања и све иде испочетка.

ОДГОВОРИТЕ