Tenzije: Pentagon priprema opcije

Pentagon je danas saopštio da će predstaviti američkom predsjedniku Donaldu Trampu sve opcije u vezi sa Sjevernom Korejom ako se provokacije Pjongjanga nastave.

Svijet 25.09.2017 | 21:05
Tenzije: Pentagon priprema opcije
"Ako Sjeverna Koreja ne prekine sa provokacijama postaraćemo se da predstavimo predsjedniku sve opcije u smislu rješavanja pitanja Sjeverne Koreje", rekao je portparol Pentagona Robert Mening novinarima.

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho rekao je danas ranije da njegova zemlja zadržava pravo da obara američke bombardere, čak i ako nisu u njenom vazdušnom prostoru.

On je dodao da je Tramp objavio rat Pjongjangu. 

Trumpova administracija: Ne tražimo smjenu režima u Sjevernoj Koreji

Trampova administracija ne zastupa smjenu režima u Sjevernoj Koreji, javila je američka novinska agencija AP, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika.

Američki predsjednik Donald Tramp je ranije izjavio da korejski lider Kim Jong Un “neće još zadugo biti tu.”

To je izazvalo reakciju šefa diplomatije Sjeverne Koreje koji je u Njujorku rekao da se radi o „objavi rata Sjevernoj Koreji“, koja smatra da ima pravo oboriti američke avione u međunarodnom zračnom prostoru.

Visoki američki zvaničnik je nakon toga rekao da američka politika nije smjena režima. On je rekao da nije ovlašten govoriti i govorio je pod uslovom anonimnosti.

Rat riječima između SAD i Sjeverne Koreje je eskalirao proteklih dana, pri čemu su razmjenjene i lične uvrede lidera i prijetnje, prenosi AP.

Izvor: Agencije 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ma daj

25.09.2017 19:17

Neće se ništa desiti samo će Amerika prodati levatima velike količine naoružanja i sve ide ispočetka.

ODGOVORITE