БиХ нема начина да прислушкује друге

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да БиХ уопште нема капацитете да прислушкује било кога у Хрватској и Србији.

Босна и Херцеговина 25.09.2017 | 07:39
БиХ нема начина да прислушкује друге
"Можда не би требао рећи, али ми немамо техничких капацитета да некога можемо прислушкивати ван БиХ, односно у Хрватској", рекао је Мектић у емисији АТВ-а.

Он се пита и шта је потребно више да као министар безбједности БиХ изговори и да се заустави прича о наводном прислушкивању хрватских функционера.

"У ранијим аферама говорило се да ми прислушкујемо Александра Вучића (предсједника Србије) и тако даље. Сад кажем, ми немамо техничких капацитета да то радимо", подвукао је Мектић.

Подсјећамо, Обавјештајно-безбједносна агенција (ОСА) БиХ посљедњих мјесеци нашла се на жестоком удару политичара који су износили тврдње да бх. агенција прислушкује регионалне званичнике.

С обзиром на то такве тврдње никада нису аргументоване остаје упитно због чега функционери покушавају дискредитовати једну од убједљиво најважних безбједносних агенција у БиХ.

Заједничка комисија за надзор над Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ више пута је закључила да ОБА обавља своје активности у складу са законом, односно да ни у којем случају није дошло до прекорачења овлаштења.

(Клиx)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мекетало

25.09.2017 06:09

Данас прича једно, а јуче је причао нешто сасвим друго. Сам доноси закључке, а касније и сам демантује себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крекетало

25.09.2017 06:44

Мозда кад би ти мало пажљивије прочитао изјаве схватио би .

Name

ранко

25.09.2017 06:48

Надимак ти је оргинал.Ста је цовјек лосе рекао.

Name

ре

25.09.2017 08:25

Прије пар дана министар је изјавио да бих безбједносне структуре, кад је и пресретање телекомуникација у питању, само извршавају Уставом и законима прописане активности. Поставља се логично питање, чиме ако нема техничких капацитета?????? Још 2007. године Савјет министара је донио одлуку која поближе регулише надлежности и начин извршења ових безбједносних послова. ''Систем за законито пресретање телекомуникација"(у даљњем тексту: Систем) је дрţавни систем успостављен ради хармонизованог извршавања налога за законито пресретање телекомуникација.''

Name

судија

25.09.2017 13:07

@ре МЕКЕТАЛО Не би ти шкодило д одеш мало до школеЧовјек фино каже да не могу да прислушкују у Хрватској јер немају такву опрему , по БИХ је то друга прича.

Name

ре судија ко фол

25.09.2017 15:08

Школовани, не прислушкује се кроз кључаонице. Завири мало ако имаш моћи, у прислушни центар на Бјелавама, зграда бивше станице милиције Бјелаве, па ћеш се увјерити са којим капацитетима располаже мекетало. Кад томе додаш капацитете којима располаже СИПА, онда је јасно да безбједносни сектор у бих располаже значајном опремом за шпијунажу. То што министар лиже оно што је пљ.... то много говори о њему и његовим интелектуалним капацитетима.

Name

Мекетало

26.09.2017 05:02

Читајте портал БН редовно да би били информисани: дана 20.09. портал БН објављује: "Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ, у складу са законима и Уставом БиХ, прислушкивала одређене званичнике из Хрватске искључиво с циљем заштите економских интереса БиХ и њених грађана." Када будете редовно читали дават ће те нормалне коментаре.

Name

Савјет

25.09.2017 06:41

Господине, подрзавам Васе напоре... Мрзим лопове...Али, увијек попијте цасу хладне воде прије давања изјаве: јавно изговорена ријец се не мозе побрисати и након ПУНО изговорених ријеци да своју прву (изхитрену) изјаву поправите-то једноставно неце бити могуце. Инаце, 100% Вас подрзавам у Васим намјерама да лоповима пронадјете одговарајуци "смјестај".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само вец

25.09.2017 06:55

И да Имамо капацитета ко Гарантује да Хрватска не спиунира Босну или или обрнуто, па просле године је УСА Њемацку прислускивала па Стау је било? Ниста! Да земље и дрзаве једна другу прислускују је салвиер нормално па то Раде и велике Силе као УСА и Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитно..

25.09.2017 07:31

Сви шпијунирају и прислушкују све и свакога. И то се зна, и нико се иза кулиса не љути. О томе се у културним и пристојним земљама у јавности баш превише не полемише нити сензационалише. А ако се и неко из неких својих разлога огласи у јавности, нико се превише не узбуђује због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.09.2017 07:57

Тако је министре али све друге побројане дрзаве имају капацитет да прислускују у БиХ. То и раде јел вам високо позицирани кадрови у безбједоносном сектору раде за стране обавјестајне слузбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.09.2017 08:29

Рекох ли ја да ће овај направити проблем дајући неодмерене изјаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2017 11:12

Покриј се деком до усију биједо у том свом цумезу гдје зивис.Ма ти си геније.Хахахахаха...

Name

ДРАГАН

25.09.2017 11:14

Најбољи и најмоцнији министар у моцној БиХ.Свака цаст господине Мектицу.Зивјели!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах

25.09.2017 19:13

Данас није имао конференцију за штампу? Шта му је, да се није нешто - глуво било - разболио?

ОДГОВОРИТЕ