BiH nema načina da prisluškuje druge

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da BiH uopšte nema kapacitete da prisluškuje bilo koga u Hrvatskoj i Srbiji.

Bosna i Hercegovina 25.09.2017 | 07:39
BiH nema načina da prisluškuje druge
"Možda ne bi trebao reći, ali mi nemamo tehničkih kapaciteta da nekoga možemo prisluškivati van BiH, odnosno u Hrvatskoj", rekao je Mektić u emisiji ATV-a.

On se pita i šta je potrebno više da kao ministar bezbjednosti BiH izgovori i da se zaustavi priča o navodnom prisluškivanju hrvatskih funkcionera.

"U ranijim aferama govorilo se da mi prisluškujemo Aleksandra Vučića (predsjednika Srbije) i tako dalje. Sad kažem, mi nemamo tehničkih kapaciteta da to radimo", podvukao je Mektić.

Podsjećamo, Obavještajno-bezbjednosna agencija (OSA) BiH posljednjih mjeseci našla se na žestokom udaru političara koji su iznosili tvrdnje da bh. agencija prisluškuje regionalne zvaničnike.

S obzirom na to takve tvrdnje nikada nisu argumentovane ostaje upitno zbog čega funkcioneri pokušavaju diskreditovati jednu od ubjedljivo najvažnih bezbjednosnih agencija u BiH.

Zajednička komisija za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH više puta je zaključila da OBA obavlja svoje aktivnosti u skladu sa zakonom, odnosno da ni u kojem slučaju nije došlo do prekoračenja ovlaštenja.

(Klix)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Meketalo

25.09.2017 06:09

Danas priča jedno, a juče je pričao nešto sasvim drugo. Sam donosi zaključke, a kasnije i sam demantuje sebe.

ODGOVORITE
Name

Kreketalo

25.09.2017 06:44

Mozda kad bi ti malo pažljivije pročitao izjave shvatio bi .

Name

ranko

25.09.2017 06:48

Nadimak ti je orginal.Sta je covjek lose rekao.

Name

re

25.09.2017 08:25

Prije par dana ministar je izjavio da bih bezbjednosne strukture, kad je i presretanje telekomunikacija u pitanju, samo izvršavaju Ustavom i zakonima propisane aktivnosti. Postavlja se logično pitanje, čime ako nema tehničkih kapaciteta?????? Još 2007. godine Savjet ministara je donio odluku koja pobliže reguliše nadležnosti i način izvršenja ovih bezbjednosnih poslova. ''Sistem za zakonito presretanje telekomunikacija"(u daljnjem tekstu: Sistem) je drţavni sistem uspostavljen radi harmonizovanog izvršavanja naloga za zakonito presretanje telekomunikacija.''

Name

sudija

25.09.2017 13:07

@re MEKETALO Ne bi ti škodilo d odeš malo do školeČovjek fino kaže da ne mogu da prisluškuju u Hrvatskoj jer nemaju takvu opremu , po BIH je to druga priča.

Name

re sudija ko fol

25.09.2017 15:08

Školovani, ne prisluškuje se kroz ključaonice. Zaviri malo ako imaš moći, u prislušni centar na Bjelavama, zgrada bivše stanice milicije Bjelave, pa ćeš se uvjeriti sa kojim kapacitetima raspolaže meketalo. Kad tome dodaš kapacitete kojima raspolaže SIPA, onda je jasno da bezbjednosni sektor u bih raspolaže značajnom opremom za špijunažu. To što ministar liže ono što je plj.... to mnogo govori o njemu i njegovim intelektualnim kapacitetima.

Name

Meketalo

26.09.2017 05:02

Čitajte portal BN redovno da bi bili informisani: dana 20.09. portal BN objavljuje: "Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana." Kada budete redovno čitali davat će te normalne komentare.

Name

Savjet

25.09.2017 06:41

Gospodine, podrzavam Vase napore... Mrzim lopove...Ali, uvijek popijte casu hladne vode prije davanja izjave: javno izgovorena rijec se ne moze pobrisati i nakon PUNO izgovorenih rijeci da svoju prvu (izhitrenu) izjavu popravite-to jednostavno nece biti moguce. Inace, 100% Vas podrzavam u Vasim namjerama da lopovima pronadjete odgovarajuci "smjestaj".

ODGOVORITE
Name

Samo vec

25.09.2017 06:55

I da Imamo kapaciteta ko Garantuje da Hrvatska ne spiunira Bosnu ili ili obrnuto, pa prosle godine je USA Njemacku prisluskivala pa Stau je bilo? Nista! Da zemlje i drzave jedna drugu prisluskuju je salvier normalno pa to Rade i velike Sile kao USA i Rusija.

ODGOVORITE
Name

Nebitno..

25.09.2017 07:31

Svi špijuniraju i prisluškuju sve i svakoga. I to se zna, i niko se iza kulisa ne ljuti. O tome se u kulturnim i pristojnim zemljama u javnosti baš previše ne polemiše niti senzacionališe. A ako se i neko iz nekih svojih razloga oglasi u javnosti, niko se previše ne uzbuđuje zbog toga.

ODGOVORITE
Name

25.09.2017 07:57

Tako je ministre ali sve druge pobrojane drzave imaju kapacitet da prisluskuju u BiH. To i rade jel vam visoko pozicirani kadrovi u bezbjedonosnom sektoru rade za strane obavjestajne sluzbe.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.09.2017 08:29

Rekoh li ja da će ovaj napraviti problem dajući neodmerene izjave?

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2017 11:12

Pokrij se dekom do usiju bijedo u tom svom cumezu gdje zivis.Ma ti si genije.Hahahahaha...

Name

DRAGAN

25.09.2017 11:14

Najbolji i najmocniji ministar u mocnoj BiH.Svaka cast gospodine Mekticu.Zivjeli!!!

ODGOVORITE
Name

Ah

25.09.2017 19:13

Danas nije imao konferenciju za štampu? Šta mu je, da se nije nešto - gluvo bilo - razbolio?

ODGOVORITE