Мото ГП: Маркес агресивно до побједе, Роси пети!

Марк Маркес је на Хонди победио у 14. трци Мото ГП шампионата. Ово је Маркесу трећа победа у Арагону и друга узастопна.

Остали спортови 24.09.2017 | 16:00
Мото ГП: Маркес агресивно до побједе, Роси пети!
Пету победу сезоне Маркес је остварио испред Данија Педросе и Хорхеа Лоренца. Маверик Вињалес је са пол позиције пред трку завршио на четвртом месту, а Валентино Роси се домогао петог места.

Марк Маркес је до половине трке имао неколико инцидентних ситуација, ризиковао је и чак излетао са стазе, али се враћао и на крају агресивном вожњом успео да победи за 42 минута и шест секунди.

Педроса је био нешто мање од секунде иза Маркеса, а Лоренцо две секунде иза Педросе. Маркес сада у генералном пласману има 224 бода, Андреа Довициозо има 208, Вињалес је трећи са 196, а Педроса и Роси четврти и пети са 170, односно 168 бодова. 

Алеш Еспаргаро, Андреа Довициозо, Алваро Баутиста, Јохан Зарко и Пол Еспаргаро комлетирају десет најбржих на ВН Арагона. 

Маркес је у Арагону дошао до 34. победе у најјачој класи и после кикса у Великој Британији успео да покаже због чега је један од најбољих учесника Мото ГП шампионата. 

Валентино Роси је показао да је несаломив после тешке повреде фибуле и тибије пре мање од месец дана вратио се на мотор и завршио међу првом петорицом. Дуго је држао и четврто место пре него што га је у последњим круговима престигао Маверик Вињалес. 

Нема разлога да буде незадовољан јер је пре само три недеље деловало да му је сезона већ тада била готова. 

Следећа трка је Велика награда Јапана на стази "Твин ринг Мотеги".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар