Moto GP: Markes agresivno do pobjede, Rosi peti!

Mark Markes je na Hondi pobedio u 14. trci Moto GP šampionata. Ovo je Markesu treća pobeda u Aragonu i druga uzastopna.

Ostali sportovi 24.09.2017 | 16:00
Moto GP: Markes agresivno do pobjede, Rosi peti!
Petu pobedu sezone Markes je ostvario ispred Danija Pedrose i Horhea Lorenca. Maverik Vinjales je sa pol pozicije pred trku završio na četvrtom mestu, a Valentino Rosi se domogao petog mesta.

Mark Markes je do polovine trke imao nekoliko incidentnih situacija, rizikovao je i čak izletao sa staze, ali se vraćao i na kraju agresivnom vožnjom uspeo da pobedi za 42 minuta i šest sekundi.

Pedrosa je bio nešto manje od sekunde iza Markesa, a Lorenco dve sekunde iza Pedrose. Markes sada u generalnom plasmanu ima 224 boda, Andrea Doviciozo ima 208, Vinjales je treći sa 196, a Pedrosa i Rosi četvrti i peti sa 170, odnosno 168 bodova. 

Aleš Espargaro, Andrea Doviciozo, Alvaro Bautista, Johan Zarko i Pol Espargaro komletiraju deset najbržih na VN Aragona. 

Markes je u Aragonu došao do 34. pobede u najjačoj klasi i posle kiksa u Velikoj Britaniji uspeo da pokaže zbog čega je jedan od najboljih učesnika Moto GP šampionata. 

Valentino Rosi je pokazao da je nesalomiv posle teške povrede fibule i tibije pre manje od mesec dana vratio se na motor i završio među prvom petoricom. Dugo je držao i četvrto mesto pre nego što ga je u poslednjim krugovima prestigao Maverik Vinjales. 

Nema razloga da bude nezadovoljan jer je pre samo tri nedelje delovalo da mu je sezona već tada bila gotova. 

Sledeća trka je Velika nagrada Japana na stazi "Tvin ring Motegi".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar