Цијена атентата 50.000 марака?

Истрага о нападу на Здравка Мамића, саветника Динама, код Томиславграда крајем августа до сада није резултирала проналаском нападача нити налагодаваца, али полицијске и безбедносне службе су на проверавају информацију да ли је за атентат на Мамића намењен износ од 50. 000 КМ, пише Вечерњи лист.

Регион 24.09.2017 | 15:04
Цијена атентата 50.000 марака?
Велика је вероватноћа да је тај новац из криминалног миљеа управо повезан с нападом на Здравка Мамића јер се тешко што друго може повезати с тим износом новца у овоме подручју БиХ, наводи Вечерњи лист.

Међутим, с друге стране, информације о шлампавој акцији, или се можда настојао оставити такав дојам, делемично се косе с овим наводима.

Полиција је такође на трагу неслужбеним информацијама да су двојица Срба плаћеника била ангажована за напад на Мамића. Мамић је, подсетимо, нападнут у месту Видовићи крај Томиславграда док је излазио према спомен-обележју где се требао помолити за оца који је преминуо на том месту.

На мјесту догађаја пронађена је чаура калибра 7,65 мм. По једном наводу и полицијским наводима ниједан професионалац не би пропустио покупити чауру и оставити траг, а с друге стране, велики је успех с размерно велике удаљености погодити било кога у тело. С обзиром да се ради о таквоме калибру оружја, најчешће се ради о пиштољима марке Застава, Берретта, али и Шкорпиона, преноси Вечерњи Лист.

Међутим, ко год да је био починитељ, знао је да ће Мамић баш тога дана стићи у место код Зидина на годишњицу смрти свог оца, који је ту преминуо још 2003. године. Тај је напад забележен као класична сачекуша, јер су нападачи чак ископали један део земље, поставили грмље, дакле боравили су ту веројатно дан раније те чекали погодан тренутак како би испалили неколико хитаца.

Сведоци догађаја су видели две особе како беже, а они су с места одакле су испалили хице могли јасно видети спомен-обележје Здравкова оца. Полиција је у пратњи дежурног тужиоца провела детаљну истрагу на месту догађаја те је овај случај окарактерисала као покушај убиства. Један хитац погодио је у браву “голфа”, који се такође налазио паркиран. С обзиром да је близу граница с Републиком Хрватском, није искључено да су тамо побегли. У истрагу овога напада укључио се и МУП Републике Хрватске.

У последње три године на Мамића су извршена четири напада. Уз Томиславград, где се догодио најопаснији од свих напада, Мамић се у Сплиту потукао с Ивом Бегом, на њега су бацали бакље и боце док је ишао на суд због тог сукоба, а пре два месеца након ударца младића завршио је у мору.

(Вечерњи лист)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Карадоз

24.09.2017 13:13

Платити 50.000 некоме да пуца у ноге? Ма бјааази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.09.2017 14:53

Упозорење, све упућује на то.

Name

Нецу Дависе Цитам,

24.09.2017 14:56

Знао сам да це хрвати ,опет покусати потурити ствар Србима

Name

Хмм

24.09.2017 13:48

Пуно у истоцном сарајеву или бг то је 10 до 15 хиљада км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати

24.09.2017 14:50

Ма ја позната мјеста.Не знам ста цекамо с извозом ових из Еаст Цапитал Кад вец идемо у ЕУ требало би и неки уговор са Цоса Ностром да се склопи.Засто да не.Па они це нам будзет поправити боље него тај ММФ.Јел....

Name

ветеран

24.09.2017 14:14

Какве глупости, чуј атентат пистољем са те удаљености, пих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.09.2017 14:33

Никад неце ни резултират кад су у питању ти крајеви Херцег Босне.Припадник Границне полиције БиХ на прелазу Стрмица опстина Грахово исто је имао пријетње смрцу које никад нису разоткривене вец су напротив опструисане и сакривене и ако су слузбено пријављене тако да је то дивљи запад .Назалист то је тај опаснији дио БиХ јел ако се десавају плацка пријети се дрзавним полицајцима ста друго реци.

ОДГОВОРИТЕ