Cijena atentata 50.000 maraka?

Istraga o napadu na Zdravka Mamića, savetnika Dinama, kod Tomislavgrada krajem avgusta do sada nije rezultirala pronalaskom napadača niti nalagodavaca, ali policijske i bezbednosne službe su na proveravaju informaciju da li je za atentat na Mamića namenjen iznos od 50. 000 KM, piše Večernji list.

Region 24.09.2017 | 15:04
Cijena atentata 50.000 maraka?
Velika je verovatnoća da je taj novac iz kriminalnog miljea upravo povezan s napadom na Zdravka Mamića jer se teško što drugo može povezati s tim iznosom novca u ovome području BiH, navodi Večernji list.

Međutim, s druge strane, informacije o šlampavoj akciji, ili se možda nastojao ostaviti takav dojam, delemično se kose s ovim navodima.

Policija je takođe na tragu neslužbenim informacijama da su dvojica Srba plaćenika bila angažovana za napad na Mamića. Mamić je, podsetimo, napadnut u mestu Vidovići kraj Tomislavgrada dok je izlazio prema spomen-obeležju gde se trebao pomoliti za oca koji je preminuo na tom mestu.

Na mjestu događaja pronađena je čaura kalibra 7,65 mm. Po jednom navodu i policijskim navodima nijedan profesionalac ne bi propustio pokupiti čauru i ostaviti trag, a s druge strane, veliki je uspeh s razmerno velike udaljenosti pogoditi bilo koga u telo. S obzirom da se radi o takvome kalibru oružja, najčešće se radi o pištoljima marke Zastava, Berretta, ali i Škorpiona, prenosi Večernji List.

Međutim, ko god da je bio počinitelj, znao je da će Mamić baš toga dana stići u mesto kod Zidina na godišnjicu smrti svog oca, koji je tu preminuo još 2003. godine. Taj je napad zabeležen kao klasična sačekuša, jer su napadači čak iskopali jedan deo zemlje, postavili grmlje, dakle boravili su tu verojatno dan ranije te čekali pogodan trenutak kako bi ispalili nekoliko hitaca.

Svedoci događaja su videli dve osobe kako beže, a oni su s mesta odakle su ispalili hice mogli jasno videti spomen-obeležje Zdravkova oca. Policija je u pratnji dežurnog tužioca provela detaljnu istragu na mestu događaja te je ovaj slučaj okarakterisala kao pokušaj ubistva. Jedan hitac pogodio je u bravu “golfa”, koji se takođe nalazio parkiran. S obzirom da je blizu granica s Republikom Hrvatskom, nije isključeno da su tamo pobegli. U istragu ovoga napada uključio se i MUP Republike Hrvatske.

U poslednje tri godine na Mamića su izvršena četiri napada. Uz Tomislavgrad, gde se dogodio najopasniji od svih napada, Mamić se u Splitu potukao s Ivom Begom, na njega su bacali baklje i boce dok je išao na sud zbog tog sukoba, a pre dva meseca nakon udarca mladića završio je u moru.

(Večernji list)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Karadoz

24.09.2017 15:13

Platiti 50.000 nekome da puca u noge? Ma bjaaazi

ODGOVORITE
Name

Dragan

24.09.2017 16:53

Upozorenje, sve upućuje na to.

Name

Necu Davise Citam,

24.09.2017 16:56

Znao sam da ce hrvati ,opet pokusati poturiti stvar Srbima

Name

Hmm

24.09.2017 15:48

Puno u istocnom sarajevu ili bg to je 10 do 15 hiljada km

ODGOVORITE
Name

Poznati

24.09.2017 16:50

Ma ja poznata mjesta.Ne znam sta cekamo s izvozom ovih iz East Capital Kad vec idemo u EU trebalo bi i neki ugovor sa Cosa Nostrom da se sklopi.Zasto da ne.Pa oni ce nam budzet popraviti bolje nego taj MMF.Jel....

Name

veteran

24.09.2017 16:14

Kakve gluposti, čuj atentat pistoljem sa te udaljenosti, pih...

ODGOVORITE
Name

24.09.2017 16:33

Nikad nece ni rezultirat kad su u pitanju ti krajevi Herceg Bosne.Pripadnik Granicne policije BiH na prelazu Strmica opstina Grahovo isto je imao prijetnje smrcu koje nikad nisu razotkrivene vec su naprotiv opstruisane i sakrivene i ako su sluzbeno prijavljene tako da je to divlji zapad .Nazalist to je taj opasniji dio BiH jel ako se desavaju placka prijeti se drzavnim policajcima sta drugo reci.

ODGOVORITE