Зашто је Мута Николић "пецнуо" Хрвате?!

Помоћни тренер репрезентације Србије за "Информер" каже да је само искористио прилику да се реваншира за потцењивање српског тима.

Кошарка 24.09.2017 | 22:15
Зашто је Мута Николић "пецнуо" Хрвате?!
Новинар загребачких "Спортских новости" је у коментару тек завршеног Еуробаскета поменуо да му је помоћни тренер "орлова" Мирослав Николић, после испадања Хрватске у осмини финала и 22 године без медаље на великим такмичењима, рекао следеће:

"Знаш кад ће Хрватска да освоји медаљу? Кад вам на клупу седне Србин и кад вам плејмејкер буде Србин. Тако је било у Југопластици", алудирао је Николић на трофејну генерацију сплитског клуба са краја 80-их, коју је са клупе водио Божидар Маљковић, а организатор игре био Зоран Сретеновић.

Популарни Мута потврдио је у разговору за "Информер" да је заиста то рекао, а ево и зашто...

"Прво су они говорили како желе Србију у осмини финала, јер смо дошли са 'трећим тимом', па ће лако да нас избаце. Ми смо са тим такозваним трећим тимом дошли до финала, а они су отишли кући много раније. Допала ми се она фотомонтажа на којој су два Богдановића. Наш Богдан у дресу иде у финале, а њихов Бојан је у оделу и са торбом на рамену за дом спреман", изјавио је Николић.

Он је додао да после шест освојених медаља као помоћни тренер националног тима, нема амбицију да се опроба у главној улози.

"Некада сам хтео да будем селектор, али сад више не. Било је о томе приче после одласка Жељка Обрадовића, није се реализовало и то је то".

Мирослав Николић ће и током предстојеће клупске сезоне бити у жижи јавности много више него раније, пошто је из Динамика прешао у Партизан и предводиће га у такмичењу на "четири фронта" (АБА лига, Еврокуп, Куп Кораћа, Суперлига Србије).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар