Zašto je Muta Nikolić "pecnuo" Hrvate?!

Pomoćni trener reprezentacije Srbije za "Informer" kaže da je samo iskoristio priliku da se revanšira za potcenjivanje srpskog tima.

Košarka 24.09.2017 | 22:15
Zašto je Muta Nikolić "pecnuo" Hrvate?!
Novinar zagrebačkih "Sportskih novosti" je u komentaru tek završenog Eurobasketa pomenuo da mu je pomoćni trener "orlova" Miroslav Nikolić, posle ispadanja Hrvatske u osmini finala i 22 godine bez medalje na velikim takmičenjima, rekao sledeće:

"Znaš kad će Hrvatska da osvoji medalju? Kad vam na klupu sedne Srbin i kad vam plejmejker bude Srbin. Tako je bilo u Jugoplastici", aludirao je Nikolić na trofejnu generaciju splitskog kluba sa kraja 80-ih, koju je sa klupe vodio Božidar Maljković, a organizator igre bio Zoran Sretenović.

Popularni Muta potvrdio je u razgovoru za "Informer" da je zaista to rekao, a evo i zašto...

"Prvo su oni govorili kako žele Srbiju u osmini finala, jer smo došli sa 'trećim timom', pa će lako da nas izbace. Mi smo sa tim takozvanim trećim timom došli do finala, a oni su otišli kući mnogo ranije. Dopala mi se ona fotomontaža na kojoj su dva Bogdanovića. Naš Bogdan u dresu ide u finale, a njihov Bojan je u odelu i sa torbom na ramenu za dom spreman", izjavio je Nikolić.

On je dodao da posle šest osvojenih medalja kao pomoćni trener nacionalnog tima, nema ambiciju da se oproba u glavnoj ulozi.

"Nekada sam hteo da budem selektor, ali sad više ne. Bilo je o tome priče posle odlaska Željka Obradovića, nije se realizovalo i to je to".

Miroslav Nikolić će i tokom predstojeće klupske sezone biti u žiži javnosti mnogo više nego ranije, pošto je iz Dinamika prešao u Partizan i predvodiće ga u takmičenju na "četiri fronta" (ABA liga, Evrokup, Kup Koraća, Superliga Srbije).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar