Крит: Олимпијакос прејак за Звезду!

Олимпијакос надскочио и савладао црвено-беле у полуфиналу припремног турнира на Криту - 70:56. Никола Милутинов најбољи актер меча.  Екипа Макабија победила је после продужетака Уникс са 101:100 и тако се пласирала у финале евролигашког турнира на Криту.  

Кошарка 22.09.2017 | 23:21
Крит: Олимпијакос прејак за Звезду!
Црвена звезда мтс прошла је на Криту најјачу проверу овог лета - против вицешампиона Евролиге.

Упркос храбром почетку и вођству 7:3, екипа Душана Алимпијевића није дуго издржала у "клинчу" са Атињанима, који су серијом 14:2 преузели контролу и чували је до краја утакмице.

ОЛИМПИЈАКОС - ЗВЕЗДА 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18)

Српски центар у дресу Пирејаца Никола Милутинов одиграо је одличан меч и постигао 16 поена, често у дуелима са "петицом" Београђана Матијасом Лесором, који атлетичношћу и борбом ипак није успео да надомести висинску разлику.

Француз је на другој страни био уз Милка Бјелицу најбољи стрелац српског шампиона (обојица по 14 поена), али је отпор Београђана фавориту ипак био недовољан да уведе меч у неизвесну завршницу.

Огромна разлика у скоковима (44:23 у корист Олимпијакоса) говори о томе где је Звезда овог петка најчешће губила битку. Са доминантним Милутиновим, уз чврсту, физичку одбрану и подршку осталих играча, Пирејци су задавали ударце српским црвено-белима и указали Алимпијевићевом тиму на недостатке.

У борби под кошем млади тренер Звезде вечерас није могао да рачуна на Пера Антића, који је наступио симболично, мање од два минута. Уочи турнира је и најављено да ће он и Бранко Лазић пропустити контроле на грчком острву.

После овог меча, српски и регионални првак имаће дан одмора на Криту, па ће у недељу играти против Уникса од 17 часова, док ће у финалу турнира од 19 играти Олимпијакос и Макаби.

ОЛИМПИЈАКОС: Меклин 4, Папапетру, Спанулис 6, Аграванис 8, Милутинов 16 (8ск), Стрелнијекс 6, Тили 4, Папаниколау 4, Манцарис, Робертс 10, Богрис 6, Томпсон 6.

ЗВЕЗДА: Кешељ 3, Радичевић 5, Дангубић 3, Антић, Давидовац, Лазаревић, Фелдин 7, Јанковић, Рочести 3, Лесор 14, Јовановић 5, Бјелица 16.

Екипа Макабија победила је после продужетака Уникс са 101:100 и тако се пласирала у финале евролигашког турнира на Криту.

У веома узбудљивом мечу, изабраници Невена Спахије успели су да изборе продужетак кошем Мајкла Рола.

Наредних пет минута припало је играчима Макаабија, али је могло да буде и другачије.

Уникс је имао предност од 100:98, међутим тада је пала концентрација играчима руског тима. Диандре Кејн је био фаулиран и тако изборио два слободна бацања.

Прво је погодио, потом друго промашио и лопта је после велике гужве припала Алексу Тајусу који је успео да погоди за два поена.

У нападу за победу, Кино Колом је изблокиран, а онда је из тешке позиције промашио Џамар Смит.

Најефикаснији победничком саставу био је Кејн са 16 поена, Џексон 15, док су по 12 убацили Ди Бартоломео и Мајкл Рол.

Са друге стране, Џамар Смит је имао 25 поена, Колешњиков 18, док је Колом постигао 11.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар