Krit: Olimpijakos prejak za Zvezdu!

Olimpijakos nadskočio i savladao crveno-bele u polufinalu pripremnog turnira na Kritu - 70:56. Nikola Milutinov najbolji akter meča.  Ekipa Makabija pobedila je posle produžetaka Uniks sa 101:100 i tako se plasirala u finale evroligaškog turnira na Kritu.  

Košarka 22.09.2017 | 23:21
Krit: Olimpijakos prejak za Zvezdu!
Crvena zvezda mts prošla je na Kritu najjaču proveru ovog leta - protiv vicešampiona Evrolige.

Uprkos hrabrom početku i vođstvu 7:3, ekipa Dušana Alimpijevića nije dugo izdržala u "klinču" sa Atinjanima, koji su serijom 14:2 preuzeli kontrolu i čuvali je do kraja utakmice.

OLIMPIJAKOS - ZVEZDA 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18)

Srpski centar u dresu Pirejaca Nikola Milutinov odigrao je odličan meč i postigao 16 poena, često u duelima sa "peticom" Beograđana Matijasom Lesorom, koji atletičnošću i borbom ipak nije uspeo da nadomesti visinsku razliku.

Francuz je na drugoj strani bio uz Milka Bjelicu najbolji strelac srpskog šampiona (obojica po 14 poena), ali je otpor Beograđana favoritu ipak bio nedovoljan da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Ogromna razlika u skokovima (44:23 u korist Olimpijakosa) govori o tome gde je Zvezda ovog petka najčešće gubila bitku. Sa dominantnim Milutinovim, uz čvrstu, fizičku odbranu i podršku ostalih igrača, Pirejci su zadavali udarce srpskim crveno-belima i ukazali Alimpijevićevom timu na nedostatke.

U borbi pod košem mladi trener Zvezde večeras nije mogao da računa na Pera Antića, koji je nastupio simbolično, manje od dva minuta. Uoči turnira je i najavljeno da će on i Branko Lazić propustiti kontrole na grčkom ostrvu.

Posle ovog meča, srpski i regionalni prvak imaće dan odmora na Kritu, pa će u nedelju igrati protiv Uniksa od 17 časova, dok će u finalu turnira od 19 igrati Olimpijakos i Makabi.

OLIMPIJAKOS: Meklin 4, Papapetru, Spanulis 6, Agravanis 8, Milutinov 16 (8sk), Strelnijeks 6, Tili 4, Papanikolau 4, Mancaris, Roberts 10, Bogris 6, Tompson 6.

ZVEZDA: Kešelj 3, Radičević 5, Dangubić 3, Antić, Davidovac, Lazarević, Feldin 7, Janković, Ročesti 3, Lesor 14, Jovanović 5, Bjelica 16.

Ekipa Makabija pobedila je posle produžetaka Uniks sa 101:100 i tako se plasirala u finale evroligaškog turnira na Kritu.

U veoma uzbudljivom meču, izabranici Nevena Spahije uspeli su da izbore produžetak košem Majkla Rola.

Narednih pet minuta pripalo je igračima Makaabija, ali je moglo da bude i drugačije.

Uniks je imao prednost od 100:98, međutim tada je pala koncentracija igračima ruskog tima. Diandre Kejn je bio fauliran i tako izborio dva slobodna bacanja.

Prvo je pogodio, potom drugo promašio i lopta je posle velike gužve pripala Aleksu Tajusu koji je uspeo da pogodi za dva poena.

U napadu za pobedu, Kino Kolom je izblokiran, a onda je iz teške pozicije promašio Džamar Smit.

Najefikasniji pobedničkom sastavu bio je Kejn sa 16 poena, Džekson 15, dok su po 12 ubacili Di Bartolomeo i Majkl Rol.

Sa druge strane, Džamar Smit je imao 25 poena, Kolešnjikov 18, dok je Kolom postigao 11.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar