Сума спреман за Динамо Кијев

Најскупљи фудбалер Партизана Сејдубу Сума требало би да буде потпуно опорављен за меч против кијевског Динама у 2. колу Лиге Европе.

Фудбал 18.09.2017 | 16:00
Сума спреман за Динамо Кијев
Офанзивни везиста Партизана Сејдубу Сума није у комбинацијама за састав црно-белих још од "вечитог дербија" са Црвеном звездом 27. августа, када је добио ударац. После те утакмице, Сума је играо за репрезентацију Гвинеје, упркос молби и играча и Партизана да га не форсирају.

Сум,а је пропустио два првенствена меча (Младост и Раднички из Ниша), а није био ни у комбинацији за тим против Јанг бојса у Лиги Европе.

Са репрезентативних обавеза вратио се у лошијем стању него што је отишао.

"Љут сам и на њихов савез јер није поштована процедура која је уобичајена у тим ситуацијама, када играч дође ровит или повређен. Направили су притисак на њега, иако им је све то документовао, али није могао да се избори са притиском да не игра, а то је наштетило нама и њему", рекао је спортски директор Партизана Ивица Илиев уочи утакмице против Јанг бојса у Швајцарској у 1. колу Лиге Европе.

Судећи према најновијим информацијама из Партизана, Сума би ускоро требало да заврши опоравак и да се прикључи екипи.

Илиев је данас изјавио да Сума у четвртак има завршни преглед и да би за меч 2. кола против кијевског Динама 28. септембра требало да буде у конкуренцији за тим.

Дакле, Суме неће бити у саставу ни за меч против Напретка у среду, 20. септембра, јер сручни штаб не жели да ризикује. То је меч 6. кола Суперлиге који је био одложен како би црно-бели имали који дан одмора више птед меч са швајцарском екипом Јанг бојс.

Према речима Илиева, могуће је да ће Сума, пре меча са кијевским Динамом, бити у комбинацији за састав против Рада у 11. колу Суперлиге (24. септембар).

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар