Suma spreman za Dinamo Kijev

Najskuplji fudbaler Partizana Sejdubu Suma trebalo bi da bude potpuno oporavljen za meč protiv kijevskog Dinama u 2. kolu Lige Evrope.

Fudbal 18.09.2017 | 16:00
Suma spreman za Dinamo Kijev
Ofanzivni vezista Partizana Sejdubu Suma nije u kombinacijama za sastav crno-belih još od "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom 27. avgusta, kada je dobio udarac. Posle te utakmice, Suma je igrao za reprezentaciju Gvineje, uprkos molbi i igrača i Partizana da ga ne forsiraju.

Sum,a je propustio dva prvenstvena meča (Mladost i Radnički iz Niša), a nije bio ni u kombinaciji za tim protiv Jang bojsa u Ligi Evrope.

Sa reprezentativnih obaveza vratio se u lošijem stanju nego što je otišao.

"Ljut sam i na njihov savez jer nije poštovana procedura koja je uobičajena u tim situacijama, kada igrač dođe rovit ili povređen. Napravili su pritisak na njega, iako im je sve to dokumentovao, ali nije mogao da se izbori sa pritiskom da ne igra, a to je naštetilo nama i njemu", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev uoči utakmice protiv Jang bojsa u Švajcarskoj u 1. kolu Lige Evrope.

Sudeći prema najnovijim informacijama iz Partizana, Suma bi uskoro trebalo da završi oporavak i da se priključi ekipi.

Iliev je danas izjavio da Suma u četvrtak ima završni pregled i da bi za meč 2. kola protiv kijevskog Dinama 28. septembra trebalo da bude u konkurenciji za tim.

Dakle, Sume neće biti u sastavu ni za meč protiv Napretka u sredu, 20. septembra, jer sručni štab ne želi da rizikuje. To je meč 6. kola Superlige koji je bio odložen kako bi crno-beli imali koji dan odmora više pted meč sa švajcarskom ekipom Jang bojs.

Prema rečima Ilieva, moguće je da će Suma, pre meča sa kijevskim Dinamom, biti u kombinaciji za sastav protiv Rada u 11. kolu Superlige (24. septembar).

(mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar