Криминолог тврди: Злочин из страсти

Криминолог Златко Николић, који је од првог тренутка тврдио да је Јелена Марјановић несумњиво убијена из страсти и да убица може бити само муж Зоран или евентуално љубавник, каже да није изненађен што су се његови закључци испоставили као потпуно тачни.

Србија 18.09.2017 | 13:35
Криминолог тврди: Злочин из страсти
Николић истиче да за ових годину и по дана није промијенио свој суд, јер су све доступне информације упућивале на злочин из страсти.

''Чим убица својој жртви зада више од три ударца, одмах треба рачунати на то да је гајио веома јаке емоције према њој. Ово убиство је од првог трена носило печат злочина из страсти и само је требало наћи чврсте доказе којима би се то поткрепило. Ја нисам форензичар и ниједног тренутка нисам спекулисао о том делу истраге, али са криминолошке стране ствари су све време потпуно јасне.



То је могао да учини или муж или неки љубавник, ако га је било. Статистика показује да око 80 одсто оваквих убица потом изврши самоубиство, али постоји тај мањи проценат оних који сувише воле себе... Они зато после убиства траже излазну стратегију тако што уништавају доказе и труде се својски да се некажњено извуку, као што је овде случај'', наводи Николић и додаје да инспектори, очигледно, нису журили са привођењем Зорана Марјановића док нису пронашли довољно релевантних доказа у виду трагова ДНК и блата са мјеста злочина на његовим панталонама.



Николић је увјерен и да ће сада, пошто Марјановић буде саслушан и суочен са непобитним доказима, истрага бити успјешно приведена крају.

''Било би јако опасно да је, на пример, Зоран раније ухапшен и процесуиран, а да истражни органи немају довољно јак случај. Он би у том случају могао да буде ослобођен и дошло би се у врло незавидну ситуацију да нико не одговара за тако стравичан злочин'', закључује Николић, уз опаску да ипак и даље не вјерује да је пјевачица убијена на насипу, већ да је злочин почињен негдје другдје, а да је потом убица тамо донио њен леш.

Извор: Информер

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБА

18.09.2017 12:54

ОВИМ НАТПИСИМА ЋЕ НАМ СЕ ЗГАДИТИ ЉУДСКИ РОД ЧУЈ СТРАСТ. ЧОВЈЕК КАД ПРЕВИШЕ ПРИЧА ДА ВОЛИ СВОЈУ ЖЕНУ ТО СУ ПСИХОПАТЕ ПРАВА МУШКАРЧИНА НИКАДА НЕ ПРИЧА СВОЈЕ ПРИВАТНОСТИ.САДА ИМАМО ВИШЕ ГЛУМАЦА НЕ ГО ПРИЈЕ РАТА АЛИ МИСЛИМ НА АМАТЕРЕ А НЕ НА ПРОФЕСИОНАЛЦЕ.ОНА ЈЕ ЖИВЈЕЛА У ПАКЛУ О КАКВОЈ ЉУБАВИ И СТРАСТИ ВИ ПРИЧАТЕ ТО ЈЕ ЗА ПУБЛИКУ ТАКО А ИЗА ВРАТА ДРУГА ПРИЧА.ОНА СЕ РИЈЕШИЛА МУКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.09.2017 13:13

Е ти га сад паметан па знас сједи доље и сути.

Name

Ма

18.09.2017 14:37

Ја мислио да је Боба зенско а како ти погоди муско да је...?

Name

Мф

18.09.2017 14:11

Ово није страст него насиље које треба осудити на звјерски нацин муцења без кривења па онда вјесање јавно па би се такве ствари мање догадале уопсте у свијету јели свијест јацега се превисе осилиа уопсте непостују нејацу страну ,ту је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.09.2017 17:16

Перо сједи ДВА.

ОДГОВОРИТЕ