Kriminolog tvrdi: Zločin iz strasti

Kriminolog Zlatko Nikolić, koji je od prvog trenutka tvrdio da je Jelena Marjanović nesumnjivo ubijena iz strasti i da ubica može biti samo muž Zoran ili eventualno ljubavnik, kaže da nije iznenađen što su se njegovi zaključci ispostavili kao potpuno tačni.

Srbija 18.09.2017 | 13:35
Kriminolog tvrdi: Zločin iz strasti
Nikolić ističe da za ovih godinu i po dana nije promijenio svoj sud, jer su sve dostupne informacije upućivale na zločin iz strasti.

''Čim ubica svojoj žrtvi zada više od tri udarca, odmah treba računati na to da je gajio veoma jake emocije prema njoj. Ovo ubistvo je od prvog trena nosilo pečat zločina iz strasti i samo je trebalo naći čvrste dokaze kojima bi se to potkrepilo. Ja nisam forenzičar i nijednog trenutka nisam spekulisao o tom delu istrage, ali sa kriminološke strane stvari su sve vreme potpuno jasne.



To je mogao da učini ili muž ili neki ljubavnik, ako ga je bilo. Statistika pokazuje da oko 80 odsto ovakvih ubica potom izvrši samoubistvo, ali postoji taj manji procenat onih koji suviše vole sebe... Oni zato posle ubistva traže izlaznu strategiju tako što uništavaju dokaze i trude se svojski da se nekažnjeno izvuku, kao što je ovde slučaj'', navodi Nikolić i dodaje da inspektori, očigledno, nisu žurili sa privođenjem Zorana Marjanovića dok nisu pronašli dovoljno relevantnih dokaza u vidu tragova DNK i blata sa mjesta zločina na njegovim pantalonama.



Nikolić je uvjeren i da će sada, pošto Marjanović bude saslušan i suočen sa nepobitnim dokazima, istraga biti uspješno privedena kraju.

''Bilo bi jako opasno da je, na primer, Zoran ranije uhapšen i procesuiran, a da istražni organi nemaju dovoljno jak slučaj. On bi u tom slučaju mogao da bude oslobođen i došlo bi se u vrlo nezavidnu situaciju da niko ne odgovara za tako stravičan zločin'', zaključuje Nikolić, uz opasku da ipak i dalje ne vjeruje da je pjevačica ubijena na nasipu, već da je zločin počinjen negdje drugdje, a da je potom ubica tamo donio njen leš.

Izvor: Informer

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BOBA

18.09.2017 12:54

OVIM NATPISIMA ĆE NAM SE ZGADITI LJUDSKI ROD ČUJ STRAST. ČOVJEK KAD PREVIŠE PRIČA DA VOLI SVOJU ŽENU TO SU PSIHOPATE PRAVA MUŠKARČINA NIKADA NE PRIČA SVOJE PRIVATNOSTI.SADA IMAMO VIŠE GLUMACA NE GO PRIJE RATA ALI MISLIM NA AMATERE A NE NA PROFESIONALCE.ONA JE ŽIVJELA U PAKLU O KAKVOJ LJUBAVI I STRASTI VI PRIČATE TO JE ZA PUBLIKU TAKO A IZA VRATA DRUGA PRIČA.ONA SE RIJEŠILA MUKA.

ODGOVORITE
Name

Pero

18.09.2017 13:13

E ti ga sad pametan pa znas sjedi dolje i suti.

Name

Ma

18.09.2017 14:37

Ja mislio da je Boba zensko a kako ti pogodi musko da je...?

Name

Mf

18.09.2017 14:11

Ovo nije strast nego nasilje koje treba osuditi na zvjerski nacin mucenja bez krivenja pa onda vjesanje javno pa bi se takve stvari manje dogadale uopste u svijetu jeli svijest jacega se previse osilia uopste nepostuju nejacu stranu ,tu je problem.

ODGOVORITE
Name

Dragan

18.09.2017 17:16

Pero sjedi DVA.

ODGOVORITE