Црнадак на 72. засједању УН-а

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествоваће на 72. засједању Генералне скупштине Уједињених нација, која се одржава у Њујорку.

Босна и Херцеговина 18.09.2017 | 12:18
Црнадак на 72. засједању УН-а
Првог дана посјете, у уторак, 19. септембра 2017. године, планирани су билатерални сусрети са генералним секретаром Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) Тхомасом Гремингером и министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сзијјартом.

Министар ће у у вечерњим часовима присуствовати пријему чији ће домаћини бити предсједник Европског савјета Доналд Туск и висока представница ЕУ за спољну и безбједносну политику Федерица Могхерини.

Другог дана посјете, 20. септембра 2017. године, министар ће учествовати на радном доручку Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ), којем ће присуствовати министри иностраних послова Западног Балкана (WБ6), као и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханнес Хахн.

Министар ће истог дана имати сусрет са генералним секретаром Сталног арбитражног суда (ПЦА) Хуго Ханс Сиблесзом, те ће присуствовати пријему који организује министар иностраних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата Схеикх Абдуллах Бин Заyед Ал Нахyан.

У четвртак, 21. септембра 2017. године, планирано је учешће министра Црнатка на 8. министарском доручку Групе пријатеља медијације. Истог дана су планирани трилатерални сусрети министара иностраних послова Републике Турске, Републике Србије и БиХ, као и Републике Турске, Републике Хрватске и БиХ.

Планирано је учешће министра и на састанку министара иностраних послова земаља чланица Централноевропске иницијативе (ЦЕИ), чији је домаћин министар иностраних послова Бјелорусије (БиХ је чланица Тројке). У вечерњим часовима је планирано учешће министра на пријему чији је домаћин министар иностраних послова Савезне Републике Њемачке Сигмар Габриел.

Четвртог дана посјете, 22. септембра 2017. године, министар ће учествовати на састанку министара иностраних послова Америчко-јадранске повеље (А5), чији је домаћин министар иностраних послова Републике Македоније Никола Димитров. Истог дана, планирано је учешће министра и на састанку министара иностраних послова Групе пријатеља Алијансе цивилизација.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Перо Добој

18.09.2017 10:26

Овдје це бити ријеци о незавиности РС и о подизању насе заставе на јарболу УН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.09.2017 11:32

Перо Перо могти с....

Name

Ре

18.09.2017 11:40

Нема вас ни на Гоогле мапс