Crnadak na 72. zasjedanju UN-a

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovaće na 72. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja se održava u Njujorku.

Bosna i Hercegovina 18.09.2017 | 12:18
Crnadak na 72. zasjedanju UN-a
Prvog dana posjete, u utorak, 19. septembra 2017. godine, planirani su bilateralni susreti sa generalnim sekretarom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Thomasom Gremingerom i ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom.

Ministar će u u večernjim časovima prisustvovati prijemu čiji će domaćini biti predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federica Mogherini.

Drugog dana posjete, 20. septembra 2017. godine, ministar će učestvovati na radnom doručku Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), kojem će prisustvovati ministri inostranih poslova Zapadnog Balkana (WB6), kao i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Ministar će istog dana imati susret sa generalnim sekretarom Stalnog arbitražnog suda (PCA) Hugo Hans Sibleszom, te će prisustvovati prijemu koji organizuje ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

U četvrtak, 21. septembra 2017. godine, planirano je učešće ministra Crnatka na 8. ministarskom doručku Grupe prijatelja medijacije. Istog dana su planirani trilateralni susreti ministara inostranih poslova Republike Turske, Republike Srbije i BiH, kao i Republike Turske, Republike Hrvatske i BiH.

Planirano je učešće ministra i na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Centralnoevropske inicijative (CEI), čiji je domaćin ministar inostranih poslova Bjelorusije (BiH je članica Trojke). U večernjim časovima je planirano učešće ministra na prijemu čiji je domaćin ministar inostranih poslova Savezne Republike Njemačke Sigmar Gabriel.

Četvrtog dana posjete, 22. septembra 2017. godine, ministar će učestvovati na sastanku ministara inostranih poslova Američko-jadranske povelje (A5), čiji je domaćin ministar inostranih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov. Istog dana, planirano je učešće ministra i na sastanku ministara inostranih poslova Grupe prijatelja Alijanse civilizacija.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pero Doboj

18.09.2017 10:26

Ovdje ce biti rijeci o nezavinosti RS i o podizanju nase zastave na jarbolu UN

ODGOVORITE
Name

Zvornik

18.09.2017 11:32

Pero Pero mogti s....

Name

Re

18.09.2017 11:40

Nema vas ni na Google maps