''Плаћеници нас називају издајницима''

Политичким потезима у Народној скупштини потпуно смо оголили лице режимске већине. То лице је комбинација апартхејда у Јужној Африци шездесетих година и јужноамеричких полицијских хунти из деведесетих година прошлог века. Овако председник НДП Драган Чавић коментарише домете протекле седнице НС РС која је окончана без опозиције, уз интервенцију полиције.

Република Српска 16.09.2017 | 18:58
''Плаћеници нас називају издајницима''
Њихова поставка је оваква: мањина тражи да намеће решења већини. То није тачно. Сви који учествују у раду НС РС морају да раде по уставу, законима и пословнику, а све то су прекршили. Сматрају да само зато што су већина могу да раде шта хоће. Шокиран сам. Желимо то да спречимо – каже Чавић за „ЕуроБлиц“.

На који начин су прекршили прописе?

Извештај Главне службе за ревизију о Консолидованом извештају о извршењу буџета морао је да буде на седници. Скинуо га је Одбор за финансије који у списку својих надлежности уоште нема разматрање ревизорских извештаја. У ранијој пракси, у време Игора Радојичића, много пута се десила оваква ситуација, али је то председник НС РС одбијао јер није пословнички.

Пре тога, извршили су политички притисак на Душка Шњеготу да поднесе оставку јер желе потпуно лојалну екипу на челу службе. То уопште није крио шеф Клуба посланика СНСД Радован Вишковић. У расправама на колегијуму, о чему постоји стенограм, оптужио је Шњеготу да се није понашао као док је био помоћник министра финансија. Да не причамо о кршењу Закона о главној служби за ревизију јавног секора и Закона о буџетском систему РС.

Идете ли на идућу седницу НС Републике Српске?

Идемо, а шта ће се дешавати – то ћемо да видимо. А министар Лукач нека употреби силу, како је најавио.

Стиче се утисак да тражите разлоге за блокаду рада парламента? Прошли пут је услов за рад било поменути ревизорски извештај, а сада оставка министра полиције Драгана Лукача.

Човека који треба да буде кључан за провођење закона, без иједног аргумента себи даје за право да каже како је ово што је до сада радио СзП био мачији кашаљ у односу на издају у НС Републике Српске. Преседан је да су у скупштини били полицајци наоружани бојевом муницијом, а иза зграде сакривене интервентне јединице и возила за евакуацију ухапшених.

То је врхунац цинизма. Власт је на тај начин показала спремност за насиље, ми им нисмо дали повода јер смо радили оно што је уобичајено у демократским парламентима. Лукач изјављује да ће поднети извештај тужилаштву зато што је посланик Адам Шукало извадио картице из рачунарских конзола скупштинског руководства и показао их на Твитеру.

Заборавио је да каже да су оне враћене и да су скупштинске службе констатовале да смо салу напустили без икаквих оштећења. Страшна је и тврдња потпедседника НС Републике Српске Ненада Стевандића да су његове ствари претуране. Тај човек уопште није дошао по њих, послао је две особе из МУП РС. Ето колика је то јуначина.

Да ли је ваше понашање инструисано изван Републике Српске?

Погледајте ко то тврди, Драган Лукач и Предраг Ћеранић, декан Факултета безедности. Затворили су Високу школу МУП и трансформисали је у Факултет да би њему обезбедили деканско место. Њих двојица су били ударне песнице преврата у корист Биљане Плавшић 1997. и 1998. којој су се захвалили тако што су је стрпали у Хаг.

Они су тада регуларно изабране посланике опколили у хотелу „Босна“, чекајучи да дођу снаге СФОР заједно са Жаком Клајном и да их транспортерима превезу у просторије у Рамићима где су били изложени малтретирању од енглеских припадника СФОР.

Све је то урадила и обезбедила полицијска структура на челу са Ћеранићем, који је ишао на обуку у седиште ЦИА, и Лукачем, који је боравио у центрима за специјалну обуку у САД.

БАЊАЛУКА - ХОТЕЛ "БОСНА" 1997 (Опкољавање руководства Републике Српске од стране побуњеника на челу са Биљаном Плавшић)




Ти актери уопште нису променили начин размишљања, само су на другим позицијама. Мисле да смо и ми превратници и да радимо по истој матрици као они. Не могу да схвате да смо патриотре које немају никакву подршку ни било какву инструкцију за ово што радимо. Да је имамо, зар би они били ту?

Да ли бисте прихватили такву помоћ са стране?

Боже сачувај! Никада нисам имао такву врсту подршке. Ово је ствар која се тиче Срба у Републици Српској и треба да се реши без насиља и крвопролића, али се морамо вратити у норме закона.

Да ли власт има подршку Запада?

Апсолутно сам убеђен да имају. Странцима одговара ова структура на власти, да што више економски и социјално униште Републику Српску, да она постане потпуно лаган плен у неким околностима када ће вероватно Запад инструисати незадовољне социјалне групе на ивици беде, спремне на све. Сада имају опозицију која се понаша по Уставу и законима.

Они који су отворено сарађивали са Сорошем данас нама импутирају такву врсту сарадње. Тада су били њихови плаћеници и остали до данас. Врло успешно разарају РС уз енормно богаћење мале гупице недодиривих и њихових интимуса који у бизнису раде са само једним клијентом – Републиком Српском. Нису бирали срества и савезнике да дођу на власт, сада их не бирају да остану на власти.

БАЊАЛУКА 1997 - Државни удар и избацивање регуларне полиције од стране побуњеника Биљане Плавшић



Многи западњаци не желе да БиХ функционише и зато имају имају одличну сарадњиу са Додиком. Када претера онда га позову и кажу дошао си до црвене линије, ако је пређеш, идеш у изолацију.

Откуд онда Додик на црној листи САД?

Претпостављам да само Американци више нису пристајали на такву игру са вишегодишњим сарадником. Очито их је изневерио. Није ми драго што је председник РС на црној листи јер је то срамота за све нас.


БИЈЕЉИНА, ТУЗЛА 1998 - Додиково цвијеће за Олбрајтову 



Зашто раније нисте реаговали на исти начин у НС Републике Српске?

Није било политичке воље људи у саставу каоалиције. Људи треба да схвате да смо вишегодишњем кршењу закона и пословника рекли - доста је више. Замислите тог безобразлука и безакоња да НС РС усвоји две одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, а онда спрече њихову објаву у „Службеном гласнику“ јер су им странци запретили да ће, ако проведу тај референдум, довести РС у пуну блокаду. Недавно сам имао такве разговоре са неколико западних дипломата, себи не могу да дођем. Можете ли замислити, човек ми каже: „Ми смо са њима договорили да референдум ставе у ладицу“.

Ко је дипломата, из које је државе?

Не могу да говорим, осим да је утицајан западни дипломата.

Извор: Еуроблиц

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

јој

16.09.2017 17:10

Јој Чава хајд чувај унучади ти да причаш о странцима шта ти је с партијом расула се ко риза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.09.2017 18:19

Зар не видите да хазар Ливне јос увијек ведри и облаци код нас (сто се показало и данас на оснивању ове нове секте).

Name

РЕ јој

16.09.2017 19:01

Па није Вам ни Додо ништа млађи, могао би и он да чува унуке.

Name

Норијега

16.09.2017 19:11

Мени се цини да нама влада дјенерал Норијега.Уз помоц момака из Медељина.Колумбија.Мајка.

Name

XXЛ

16.09.2017 20:14

Невјероватно, па господине ЈОЈ баш те јој, Чавић прича и кршењу Устава, закона, пословника од владајуће вечине а ви причате о унуцима и рижи, није овај портал за неписмене. Паметном и превише.

Name

За XXЛ

17.09.2017 08:32

Лијеци се приуцени правнице нема он благе нити о цему он је за кафанских оговарања

Name

ВРС

17.09.2017 09:52

НАЈ ВЕЦЕ зло које се могло десити Српском народу је Додик и његова црвен секта, од првог дана његове "окупације " РС таквог става сам био и остао до данас, Цовјек са висе лица!!! Све јесте само није онакав како се преставља народу!!! Манипулисе са неписменим народом и са онима које је запослио на будзет да ниста нераде, и кад су избори да гласају за њега да би могли сљедеце цетири године то наплатити, циста куповина гласова!!! Цава морате са радикалнијим мјерама поцети ако мислите РЕЗИМ И ДИКТАТОРА скинути са власти, као сто је градјанска непослусност , масовни протести, ове снимке знам исто јуце да су били, тек тада сам схватио како је нас народ подводљив. Секта је кукавицка била у рату, а данас мисле да могу све са новцем... САМО РЕВОЛУЦИЈА, ОНИ СУ "ЈАКИ"САМО У ЦОПОРИМА, ПОЗЗЗ ОД ВП ВРС, СА ВИЈЕРОМ У БОГА СВАКОМ ДИКТАТОРУ ДОДЈЕ КРАЈ ПА И ОВОМЕ ЦЕ

Name

Вадкрсија

16.09.2017 17:14

Ђура Јакшић, стихови: А Јевропа, трулеж стара, Ствир наказан бојажљивог невештака, Та збрчкана стара лутка Проглашена проститутка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

17.09.2017 07:13

Немој с Дјуриним …. глогиње млатити.А ако то вец зелис процитај несто о њему.Он је био надари љубитељ вина (боем) који је захваљујуци сколовању у тој истој Јевропи (Песта,Бец,Пецух,Бецкерек…)постао велики пјесник И сликар.

Name

Логика

17.09.2017 13:32

Најгора опција би била да СПЦ и опозиција пристану на било какав договор са масонском власти Додика и Вучића.

Name

Зоран

16.09.2017 17:29

Све нешто умотано у целофан. Дај човече одмотај то и не с..и. Ако нећеш реци ко те притиска знаци радиш с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

16.09.2017 18:04

Коментари су јадни.Цовјек прица постено и цињеницно,неморате га волити ал не браните ову власт која нас ојади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако!

17.09.2017 06:58

Јадна стока, никад да укапира реалност! Зато смо и пропали!

Name

Дон Кихот

16.09.2017 18:38

Не пије воде...морате из коријена мјењати приступ...можда ће га вше иживцирати ваш нејебавајући став...овако ви се ложите,а он шша по свом..и још нам се свима смије у лице....јер зна да сви али баш сви у државним институцијама неће дати плату од 2-2,5 хиљада да гласају за неког ко није ни понудио визију и правац просперитета него само гњев и срџбу на будалу који има пара и јебе му се за све....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријеч народа

16.09.2017 22:05

Тако је коме доказујеш да ниси издајник, нема потребе за тим , бојкот скупштине, ако се још два пута закључају сами на расправи , распад система без опоравка , истрајте, орузјем нема потребе те издајнике за доручак појести моземо

Name

Ре

16.09.2017 18:41

Е мој прика колико оцес примјера да наведем да сте свјетлосну годину ал иза нас.биједа јад И цемер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када су прави докази против странаца у питању - мрка капа

16.09.2017 18:46

Посто Цавиц неце да казе, ако ниста, оно бар којим западним дрзавама се ради, то једино мозе знацити да страхује да га не тузе амбасаде тих дрзава, а он нема никаке стварне доказе који би били прихвацени на суду осим оног насег 'рекла - казала'

ОДГОВОРИТЕ
Name

А гдје је Соња Кададзиц ??

16.09.2017 18:50

Оно сто је мени нај-нај-нај занимљивије у свој овој халабуци је то да је подпредсједница Народне скупстие РС из редова СДС Соња Карадзиц, инаце кцерка Радована Карадзица, као у земљу пропала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре рајку

17.09.2017 06:56

па и она ће вјероватно ко Младићев син ...због тате...а он није годинама хтио да чује за Младића и бјеса којим му је одузео камионе цигара у Добоју....а сад чекају на ред за ПАПКЕ....

Name

истине ради

16.09.2017 18:53

И у редовима коалиције 'Заједно' има плаценика. Само они нису 'Страни плаценици' него су 'Руски плаценици'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антигона

16.09.2017 19:01

Свака цаст Цавицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

за прику

16.09.2017 19:02

Де нам мало о банкама,фирмама,дугу,робним резервама....ајде дај нам пар пимјера а свакако И ја цу теби

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре

16.09.2017 19:04

Ти си црвени кмер,вјероватно си на дрзавним јаслама кад тако добро видис....узивај колега док мозес!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван бастен

16.09.2017 19:08

Олос српска и ко зна ко јос направисе ово 97!

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

16.09.2017 19:25

ПРВО СЕ МОРА ЗНАТИ КО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ДОДИК ИЛИ ВУЦИЦ ДА ЗНАМО НА ЦЕМУ СМО.ПРИЈЕ СУ БИЛИ У УТАКМИЦИ МИЛОСЕВИЦ,МАРТИЦ,КАРАЏИЋ , А САДА КАО СТО НЕЗНАМО КОЈИ ЈЕ ГЛАВНИ ГРАД РС ТАКО И КО ЈЕ ЦИЈИ ПРЕДСЈЕДНИК, А БОГАМИ И ПРЕМИЈЕРКА.

Name

ЗА ОПОЗИЦИЈУ

16.09.2017 19:13

НЕ ИЗНЕСЕТЕ ЛИ ОВО ДО КРАЈА КАКО ВАЉА, НЕМА ВАС НИГДЈЕ НА КУГЛИ ЗЕМЉСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паул Брајтнер

16.09.2017 21:12

Шака јада никад није могла изнијети "револуцију",него је заврсила у бајбокани.Тако це и сада бити.

Name

Зоки

16.09.2017 19:22

Јос треба да буде горе и горе овом Народу да би оци отворио и уси опрао.Опозиција и постоји у свим нормалним друствима сто слуцај код нас није,да указује владајуцима на геске које цине и да предлазу ријесења за превазилазење тих гресака.Код нас је пракса да владајуци не слусају сто Опозиција предлазе,као да не постоје и ради ста хоце и тако су досли до једнопартиског управљања Земљом,само сто је ово дно дна.Највеци проблем је код насег Народа који воли да му се лазе и мазе.Опозиција као и Цавиц прица са аргументима,а све то Народ у потсвијести зна јер види и осјети по свом зивоту и дзепу,али ипак воли саторске пјеваце,грубост,лудост,бахатост и преко свих своји мука прелази и такве подрзава.Е ја зато од срца зелим том свом Народу који то све подрзава да им ова Власт буде јос десет година и да буде јос гора него сад,па ваљда це некад да прогледају.Нека Вам је Бог у помоци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буздован

16.09.2017 19:26

Чавичу, ајд провјери шта ти ради онај Војин Мијатовиц којег си мимо свих странацких органа и правила постсвио у Вијеце министара. Вец ти је окрено ледја. Јавно овдје у Сарајеву говори против тебе и казе да си му ти био само одскоцна даскаби да има неке планове везане за Сарајево. Из дана у дан нуди се свима, али га нико неце. Безвриједан и безидејан. Јос и корумпиран и неписмен. Типицан представник СнсД олигархије којег си пригрлио из теби знаних разлога. Зато неки овде на форуму говоре да ти се странка осипа. А све због тог убаценог додиковог мамлаза. Овде у Ист.Сарајеву казу да трци до оног Шепића, али Шепић га неће. Зато Чава осврни се око себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.09.2017 21:28

Војин Мијатовић је Дзомбицев кадар, а њих двојица су били главни око прљавих послова око ткз. "Економског института" и извлачења пара из буџета. Само луд цовјек је таквог среброљупца могао примити у странку и дати му масно плаћену фотељу у Сарајеву. Због тога као и због робовања амбицијама препотентног Бореновица, Цавицев НДП фактицки висе нема организованог опстинског одбора.

Name

Хоће Зубија

17.09.2017 05:50

Али Шепић хоће Зубија Јотановића чувеног парламентарца.Чувена Зубијева изјава у народној скупштини је била Ко каже да у бањалучкој пивари нема пиве!

Name

МОМИР

16.09.2017 19:42

ПРИЗНАО СИ НАЈМОГУЦУ ГОРУ СТВАР ЗА РЕПУБИКУ СПСКУ И ИМАС ОБРАЗА НЕСТО РЕЦИ.ИСТИ СТЕ ЗА ФОТЕЉЕ САМО БОРБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетан

17.09.2017 05:46

Заборавио си да то за ста оптузујес Цавица је јавно рекао и садасњи предсједник. Ако си заборавио да те пофсјетим:" У Сребреници се десио геноцид". Погледај на yутубе ако уопдте знас ста је то. И молим те убудуце не нападај српске борце заслузне за стварање РС. Цавиц је један од њих заслузних у односу оног ког ти заступас и ститис

Name

МОРХ

16.09.2017 19:45

Ма добро Вам је, напредујете, ево стручњака за тероризам Галијашевића замијенио Мирослав Туђман!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.09.2017 20:00

Тако је Чава. Миле је квислинг окупатора у пљачки свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

људе на власти поштовати

16.09.2017 21:08

Кад се било заратило склонио сам се међу Караџићеве СДС-овце. Послије рата су ми Биљанини и Додикови страни донатори обновили ратом порушену кућу. Послије поплаве СНСД-овци су ми дали ваучер и још неке помоћи. Сада буџет моје општине контролишу НДП-ови новајлије зато што су га СНСД-ови претходници кредитно презадужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брбоц

16.09.2017 21:09

Ћути ти који си признао геноцид и који редовно губис изборе.НИКАДА ТИ НЕЦЕС доци на власт као и твоји сатрапи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре брбоц

17.09.2017 06:27

То је права истина: Извјештај о догађајима у и око Сребренице диктирао је Смаил Чекћ уз одобрење и сагласност Драгана Чавића и тадашњег министра одбране Милована Станковића. Чавићу зна се за чији интерес, а за своју материјалну корист си продао Извјештај о Сребреници, Војску Републике Српске у Сарајево, као и доста других ствари штетних за српски народ.

Name

разумио

16.09.2017 21:40

Опозиција је на нивоу да зели коректан рад у НС. За преузимање владе треба имати визију и програм. То нема нити позиција нити опозиција. Зато је свеједно ко од њих влада. Зато нови избори не могу дати ниста ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре разумио

17.09.2017 11:10

На изборе увијек изађе само пола људи с правом гласа. На изборе и референдуме је дозвољено али није обавезно излазити па како који бирач хоће. Све ће опет бити прилично исто.

Name

Цоја1

17.09.2017 06:58

Цавицу, дај мало о плановима како да се извуце овај народ из неимастине и безнадја....исти си Додик издајице, сверцери, стари плаценици...престани нас бранити... исти си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.09.2017 07:22

Господине Цавицу највјероватније да знате али нецете да признате да је република српска стабилна и да све функционисе у оној мјери у којој је то уопсте могуце уз велике притиске медјународне заједнице и унутрасње а не смије се заборавити ни поплава из 2014 године гдје је стета процијењена на отприлике скоро један будзет РС.зато не будите на крај срца са таквим стањем република српска се и даље носи и кроз све те невоље ево и пензије це бити увецане за три посто а идуце године и за јос дадатних два одсто ја се понекад питам како то уопсте и успијевају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјетник

17.09.2017 09:16

А потросене паре од продаје телекома су исто тако један будзет, а повецање кредитног задузења је око два будзета.

Name

хаха

17.09.2017 09:46

стабилна? па мамлазе је л' видис да свима дугују паре за превоз, за топли оброк, за ко зна ста? па ја сам у просвети имао вецу плату 2007. него сада...јако смо стабилни у пм.

Name

ре хаха

17.09.2017 11:13

Е то око запошљавања, образовања и радничких права било би смијешно да није жалосно. Што јест јест.

Name

...

17.09.2017 08:20

Гласајмо за цаву, легализујмо траву:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министарство финанција Републике Српске

17.09.2017 10:22

Чава питај Шњеготу да ти објасни пословање НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо? Шњегота је био помоћник министра финанција и врло добро зна да је Новоматиц заједно са Додиком и Владимиром Делићем(УНИБРОС СТЕЕЛ) регистровао двије фирме за прање новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо уживају заштиту министарства финанција Републике Српске а први задужени из министарства је ЈОВО РАДУКИЋ. ЈОВО РАДУКИЋ има задаћу да покрива сав криминал НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо и да их штити од било какве контроле. Душко Шњегота је радио у министарству финанција и врло добро зна да се преко НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо пере новац нарко дилера. Требао би се Шњегота огласити по овом питању???

ОДГОВОРИТЕ