Јако невријеме у Задру и Шибенику

Снажно грмљавинско невријеме погодило је Задар управо када су се ученици спремали у школу. Велики дио града потопљен је оборинским водама које није могла "повући" канализацијска мрежа. Настали су велики проблеми и у градском саобраћају, а најгоре је, чини се, како извјештавају локални медији, на Рељи.

Регион 11.09.2017 | 12:53
Јако невријеме у Задру и Шибенику
Из Метеоролошке станице Задар извијестили су да је јутрос од 08:00 до 10:00 часова у том граду пало око 190 литара кише по метру квадратном што је више него двоструко од просјечних мјесечних падавина од 98 литара. 

Све мобилне мреже тако јутрос имају испаде и повремене прекиде у раду базних станица, а ништа боље не стоје ни семафори на задарским саобраћајницама, јавља Антена Задар.

Поплављене су операцијске сале хирургије задарске болнице, отказују се операције, пацијенти који нису алармантни отпуштају се кућама...Дворана Крешимира Ћосића прокишњава, поплављени су бројни уреди...Комуналне службе и ватрогасци имају пуне руке посла, јавља 057инфо.

Потопљено је и градско гробље.

Неки су родитељи кренули у школу с дјецом, неки одлучили оставити дјецу код куће. С временом су се почеле оглашавати школе. У ОШ Петра Прерадовића настава је отказана. Поплавиле су и неке задарске учионице.




Шибеник, Истра...
Јако југо праћено кишом синоћ је порушило неколико стабала у Шибенику, а обилна киша праћена грмљавином од недјеље навечер пада широм Истре, а најкритичнија је ситуација на подручју Пореча, Ровиња и Лабина одакле је Жупанијски центар 112 примио бројне дојаве о срушеним стаблима и већим количинама воде на цести а током ноћи примљено је 20-ак дојава о поплављеним становима, пословним просторима и подрумима.

(Н1)
 



 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

12.09.2017 13:58

Бог опомиње! Само треба препознати.

ОДГОВОРИТЕ