Jako nevrijeme u Zadru i Šibeniku

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Zadar upravo kada su se učenici spremali u školu. Veliki dio grada potopljen je oborinskim vodama koje nije mogla "povući" kanalizacijska mreža. Nastali su veliki problemi i u gradskom saobraćaju, a najgore je, čini se, kako izvještavaju lokalni mediji, na Relji.

Region 11.09.2017 | 12:53
Jako nevrijeme u Zadru i Šibeniku
Iz Meteorološke stanice Zadar izvijestili su da je jutros od 08:00 do 10:00 časova u tom gradu palo oko 190 litara kiše po metru kvadratnom što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padavina od 98 litara. 

Sve mobilne mreže tako jutros imaju ispade i povremene prekide u radu baznih stanica, a ništa bolje ne stoje ni semafori na zadarskim saobraćajnicama, javlja Antena Zadar.

Poplavljene su operacijske sale hirurgije zadarske bolnice, otkazuju se operacije, pacijenti koji nisu alarmantni otpuštaju se kućama...Dvorana Krešimira Ćosića prokišnjava, poplavljeni su brojni uredi...Komunalne službe i vatrogasci imaju pune ruke posla, javlja 057info.

Potopljeno je i gradsko groblje.

Neki su roditelji krenuli u školu s djecom, neki odlučili ostaviti djecu kod kuće. S vremenom su se počele oglašavati škole. U OŠ Petra Preradovića nastava je otkazana. Poplavile su i neke zadarske učionice.




Šibenik, Istra...
Jako jugo praćeno kišom sinoć je porušilo nekoliko stabala u Šibeniku, a obilna kiša praćena grmljavinom od nedjelje navečer pada širom Istre, a najkritičnija je situacija na području Poreča, Rovinja i Labina odakle je Županijski centar 112 primio brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na cesti a tokom noći primljeno je 20-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima.

(N1)
 



 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xl

12.09.2017 13:58

Bog opominje! Samo treba prepoznati.

ODGOVORITE