Парламент РС почиње с радом

Сједница Народне скупштине Републике Српске на чијем дневном реду су и извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора о стању буџета у прошлој години, започеће сутра у Бањој Луци.

Република Српска 11.09.2017 | 11:09
Парламент РС почиње с радом
Главни ревизор РС Душко Шњегота поднио је оставку, након низа оптужби представника власти РС на извјештај Главне службе за ревизију о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета РС у прошлој години.

Прије него што се парламент изјасни о оставци главног ревизора и његовог замјеника Дарке Пејића, требало би да се разматра и спорни извјештај о којем ревизија и представници Владе имају супростављене ставове, као годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС за 2017. годину.

Ревизија је, између осталог, утврдила да је непокривени дефицит буџета РС-а лани износио најмање 175,6 милиона КМ, а да су буџетски корисници створили за најмање 118 милиона КМ веће обавезе од расположивих средстава, што је Влада РС демантовала, а предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик затражио је оставку ревизора или ће бити смијењен.

На дневном реду сједнице парламента, прве након љетне паузе је 19 тачака, међу којима и приједлози закона о измјенама и допунама закона о кривичном поступку РС, по хитном поступку, те о сузбијању корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Биће ријечи и о приједлогу кодекса понашања народних посланика, као и о нацртима закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама и о средњем образовању и васпитању.

Предвиђено је и разматрање извјештаја о стању сектора осигурања у РС, реализације Стратегије развоја туризма РС у 2016., годишњег извјештаја Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине за 2016. и извјештаја о раду РТРС-а за прошли и плану рада за ову годину.

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ма јок

11.09.2017 10:25

Нема потребе,ај ти ви лијепо куци одмарајте,плата иде а народ не слуса глупости.До Октобра а онда ПРОМЈЕНЕ,нецу висе,сто казе Бата Стојковиц цовијек погријеси једном ал не мозе да погријеси пет пута,цао-здрао.СДС до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Фена,

11.09.2017 17:26

У Бања Луки.

Name

Име

11.09.2017 10:33

Qрца и парламента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па лепо

11.09.2017 10:43

Па лепо од њих надма се да су се одморили плата и накнаде лијежу а они нам помажууу помажууу боље нам је негу Шведској хвала им!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јупиии

11.09.2017 12:37

Поциње маппет схоw.

ОДГОВОРИТЕ