Parlament RS počinje s radom

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu su i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora o stanju budžeta u prošloj godini, započeće sutra u Banjoj Luci.

Republika Srpska 11.09.2017 | 11:09
Parlament RS počinje s radom
Glavni revizor RS Duško Šnjegota podnio je ostavku, nakon niza optužbi predstavnika vlasti RS na izvještaj Glavne službe za reviziju o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u prošloj godini.

Prije nego što se parlament izjasni o ostavci glavnog revizora i njegovog zamjenika Darke Pejića, trebalo bi da se razmatra i sporni izvještaj o kojem revizija i predstavnici Vlade imaju suprostavljene stavove, kao godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS za 2017. godinu.

Revizija je, između ostalog, utvrdila da je nepokriveni deficit budžeta RS-a lani iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što je Vlada RS demantovala, a predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik zatražio je ostavku revizora ili će biti smijenjen.

Na dnevnom redu sjednice parlamenta, prve nakon ljetne pauze je 19 tačaka, među kojima i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o krivičnom postupku RS, po hitnom postupku, te o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Biće riječi i o prijedlogu kodeksa ponašanja narodnih poslanika, kao i o nacrtima zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama i o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o stanju sektora osiguranja u RS, realizacije Strategije razvoja turizma RS u 2016., godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2016. i izvještaja o radu RTRS-a za prošli i planu rada za ovu godinu.

(Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ma jok

11.09.2017 10:25

Nema potrebe,aj ti vi lijepo kuci odmarajte,plata ide a narod ne slusa gluposti.Do Oktobra a onda PROMJENE,necu vise,sto kaze Bata Stojkovic covijek pogrijesi jednom al ne moze da pogrijesi pet puta,cao-zdrao.SDS do pobjede.

ODGOVORITE
Name

Re Fena,

11.09.2017 17:26

U Banja Luki.

Name

Ime

11.09.2017 10:33

Qrca i parlamenta.

ODGOVORITE
Name

Pa lepo

11.09.2017 10:43

Pa lepo od njih nadma se da su se odmorili plata i naknade liježu a oni nam pomažuuu pomažuuu bolje nam je negu Švedskoj hvala im!

ODGOVORITE
Name

jupiii

11.09.2017 12:37

Pocinje mappet show.

ODGOVORITE