Хрватска мора сама да одлучи

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да Хрватска мора сама да одлучи у којем ће правцу ићи, да ли ће бити модерна држава која ће поштвати жртве других или ће бити искључива.

Босна и Херцеговина 09.09.2017 | 17:19
Хрватска мора сама да одлучи
Он је истакао да ће Срби обиљежавати мјеста страдања и сјећати се својих мртвих, а Хрватска сама одлучује о себи - хоће ли бити модерна, савремена држава која ће поштовати жртве других или ће бити искључива и то ће вријеме показати.

"Шта ће они радити, то је на неки начин и њихова ствар и ствар која ће их смјестити или у модерна европска друштве или бацити у прошлост и оставити их у мјесту друштава која се не могу суочити са злочинима која су учинили", рекао је Иванић у Јасеновцу, коментаришући измијештање спомен-плоче ХОС-а из Јасеновца у Новску.

Иванић је данас присуствовао централној прослави Светих новомученика јасеновачких у манастиру Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу, гдје је указао да је важно да Срби чувају успомене на своје мртве.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Реце Иваниц

09.09.2017 15:47

И запита се: "мозе ли се хрватска суоцити са злоцинима које су поцинили"....хмммм, занимљиво и интересантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.09.2017 15:49

Ја мислим да би нама свима било боље да пустимо мртве да једном одахну од нас! Радило се о Вуковару, Јасеновцу ил Сребреници, није битно! Договорити се да сви политицари узму мјесесец дана и да сви скупа одају задњу поцаст настрадалим да се помоле за опрост и да то висе нитко не смије обиљезават! Да се окренемо будуцности и вјеруј те то би и они вољели да виде да нам добро иде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

09.09.2017 19:19

И да се врати 3 милиона Срба, о да они су покатоличени,побијени,протјерани а данас не смију рећи да су Срби па ти сад заборави да си и ти то био.

Name

Ре

10.09.2017 06:40

И са таквим цином би промјенио карактер рата у бивсој југи. А зртве заиста боле једнако.

Name

Незаборав

10.09.2017 08:16

Срби не смију да забораве шта су нам радили. Никада! И све злочине почињене против нас треба унијети у школске књиге, да млађе генерације знају одакле долази опасност. Да знају који освајачи и који помагачи су то чинили. Такође, стављање Јасеновца, Вуковара и Сребренице у исту раван је крајње неумесно: Јасеновац је класичан примјер гено/србоцида, Вуковар је примјер ратног сукоба, Сребреница ратног злочина.

Name

Гиле

09.09.2017 18:03

СВАКИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИСАН, ЈЕР СТА ЗНАЦИ ОВА РЕЦЕНИЦА. ОСИМ ПОТПОРИ ЗА НЕЦИЈУ КАНДИДАТУРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

09.09.2017 18:42

Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

лебарос

10.09.2017 06:40

ДЗаба лебароса нисам могао ни замислити вецег од тебе. Продајуци маглу народу ти не силазис са политицке сцене РС и БиХ скоро цијели свој радни стаз. О луди народе докле цес такав бити без оцију са оцима