Hrvatska mora sama da odluči

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da Hrvatska mora sama da odluči u kojem će pravcu ići, da li će biti moderna država koja će poštvati žrtve drugih ili će biti isključiva.

Bosna i Hercegovina 09.09.2017 | 17:19
Hrvatska mora sama da odluči
On je istakao da će Srbi obilježavati mjesta stradanja i sjećati se svojih mrtvih, a Hrvatska sama odlučuje o sebi - hoće li biti moderna, savremena država koja će poštovati žrtve drugih ili će biti isključiva i to će vrijeme pokazati.

"Šta će oni raditi, to je na neki način i njihova stvar i stvar koja će ih smjestiti ili u moderna evropska društve ili baciti u prošlost i ostaviti ih u mjestu društava koja se ne mogu suočiti sa zločinima koja su učinili", rekao je Ivanić u Jasenovcu, komentarišući izmiještanje spomen-ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku.

Ivanić je danas prisustvovao centralnoj proslavi Svetih novomučenika jasenovačkih u manastiru Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu, gdje je ukazao da je važno da Srbi čuvaju uspomene na svoje mrtve.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rece Ivanic

09.09.2017 15:47

I zapita se: "moze li se hrvatska suociti sa zlocinima koje su pocinili"....hmmmm, zanimljivo i interesantno.

ODGOVORITE
Name

Hm

09.09.2017 15:49

Ja mislim da bi nama svima bilo bolje da pustimo mrtve da jednom odahnu od nas! Radilo se o Vukovaru, Jasenovcu il Srebrenici, nije bitno! Dogovoriti se da svi politicari uzmu mjesesec dana i da svi skupa odaju zadnju pocast nastradalim da se pomole za oprost i da to vise nitko ne smije obiljezavat! Da se okrenemo buducnosti i vjeruj te to bi i oni voljeli da vide da nam dobro ide!

ODGOVORITE
Name

Tačno

09.09.2017 19:19

I da se vrati 3 miliona Srba, o da oni su pokatoličeni,pobijeni,protjerani a danas ne smiju reći da su Srbi pa ti sad zaboravi da si i ti to bio.

Name

Re

10.09.2017 06:40

I sa takvim cinom bi promjenio karakter rata u bivsoj jugi. A zrtve zaista bole jednako.

Name

Незаборав

10.09.2017 08:16

Срби не смију да забораве шта су нам радили. Никада! И све злочине почињене против нас треба унијети у школске књиге, да млађе генерације знају одакле долази опасност. Да знају који освајачи и који помагачи су то чинили. Такође, стављање Јасеновца, Вуковара и Сребренице у исту раван је крајње неумесно: Јасеновац је класичан примјер гено/србоцида, Вуковар је примјер ратног сукоба, Сребреница ратног злочина.

Name

Gile

09.09.2017 18:03

SVAKI KOMENTAR JE SUVISAN, JER STA ZNACI OVA RECENICA. OSIM POTPORI ZA NECIJU KANDIDATURU.

ODGOVORITE
Name

X

09.09.2017 18:42

Hahaha

ODGOVORITE
Name

lebaros

10.09.2017 06:40

DZaba lebarosa nisam mogao ni zamisliti veceg od tebe. Prodajuci maglu narodu ti ne silazis sa politicke scene RS i BiH skoro cijeli svoj radni staz. O ludi narode dokle ces takav biti bez ociju sa ocima