Александар Вучић напустио БиХ

Предсједник Републике Србије Александар Вучић завршио је дводневну посјету БиХ.

Босна и Херцеговина 08.09.2017 | 15:05
Александар Вучић напустио БиХ
Вучић је са својом делегацијом авионом Владе Републике Србије одлетио са Међународног аеродрома у Сарајеву у 13:05 сати.

Током дводневне посјете предсједник Србије јуче се састао са члановима Предсједништва БиХ, а затим посјетио Источно Сарајево гдје је разговарао са градоначелником Ненадом Вуковићем и начелницима општина.



"Чини ми се да смо успели да променимо атмосферу и упркос жељи многих да се увек говори о проблемима, о мржњи, мислим да смо то успели да превазиђемо, да се боље разумемо, да гледамо у будућност", казао је он.

Вучић је искористио прилику и да посјети Саборну цркву у центру Сарајева гдје га је дочекао митрополит дабробосански Хризостом.



Данас је делегације Србије на челу са Вучићем обавила састанке с оба дома Парламента БиХ, а затим је разговарао са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем.



"На завршетку посете Сарајеву желим се захвалити свим својим домаћинима, грађанима Сарајева и Источног Сарајева. Веома сам задовољан атмосфером", поручио је предсједник Србије који је јучер нагласио да је "Србија је искрени пријатељ БиХ".



"Србија је искрени пријатељ БиХ, покушајте то разумети, ући у наше ципеле... Погледајте како се Србија понаша према БиХ. Србија ће се тако понашати и у будућности. Захвалан сам свим представницима власти БиХ", казао је Вучић у Сарајеву.

Он је између осталог на крају посјете рекао како мисли да је важно гледати у будућност, иако се не мора заборављати прошлост.

"Нико нас то не тера, нико то не тражи, али важно је да се концентришемо на будућност, на нашу децу."

У делегацији, коју предводи Вучић били су и потпредседници Владе Србије и министри Зорана Михајловић и Расим Љајић.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Грмечлија

08.09.2017 13:12

Одрекни се Додика, јавно као политицког побацаја, и признацу те да си добронамјеран према РС па и БиХ. У супротном потпомазес мирну верзију Олује, само овај пут путем бијеле куге и економске пљацке и пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.09.2017 13:26

И ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прокухао ко Бајин Мерцедес

08.09.2017 13:36

Ако си искрен и кажеш да је Србија пријатељ БиХ онда кажи оним својим марионетама у Са и БЛ да се окрену БиХ а не Бгд . Да имају своје мишљење а не да долазе код тебе по твоје. Да раде за добробит комплетне БиХ а не да заступљају интересе Србије па ако се не косе ти интереси Србије онда подржавају БиХ . Тако и они Босанци католичке исповјести који себе називају Хрватима. А и ви нисте Срби него Босанци православне исповјести. Родјени сте у БиХ а не Србији. Као и Хрвати. А то сто ви себе и марсовцима можете сматрати то је нешто треће . И ја себе могу сматрат Њемацем а никад то је могу бити. Сматрати је једно а суштина је друго. Тако и код вас . Лијева страна Дрине Босанац десна Србин. Тако и у Санџаку су Срби исламске исповјести. Нација и вјера су два различита појма. Тако имаш и Иранац, Пакистанац... католичке или неке друге вјере.. Али вама је лакше гурнут метар у гузицу него милиметар у главу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала

08.09.2017 14:47

Ста ови лупају,ста хоцете,нестабилност .. мозда рат,да пљацјате и убијате.Погледајте како нормалан свијет ради,какве босанске србе-хрвате,ко о томе говори.Дајте људи да бар мало окусимо зивота а ако нема мира и сузивота нема ницега доброга.

Name

Те будала

08.09.2017 15:41

Без освјесцења ко си нема напредка. Кад показес Босански пасос изван БиХ ста си? Србин, Хрват или Босанац? Босанац те И те исповјwсти. Воздта!

Name

СФРЈ

08.09.2017 18:39

Ре Те будала, био некад и пасош Југославије...па?

Name

Е

08.09.2017 14:38

Благо се њему, напустио је БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За повести

08.09.2017 16:06

Могао је повести и нас да понесемо ово земље на опанцима.Како би наса браца одахнула.

Name

Србин

08.09.2017 18:00

Није тачно, кад покажеш пасош БиХ значи да си држављанин БиХ. Не мешај држављанство, националну припадност и веру. Нације у БиХ (не у Босни, јер постоји и Херцеговина) су: Бошњаци, Срби, Хрвати и остали, а према вери су: муслимани, православци, католици и други. Нема разлога да се Срби и Хрвати који живе у БиХ зову Босанцима, јер то нису. Проблеме у свему прави Сарајево, јер бошњачки политичари не признају Републику Српску и стално подгрејавају национализам уз истицање религијске припадности. То што им се враћају национализми остала два народа је бумеранг који сами бацају. Да бисмо живели као нормални људи морамо се и понашати тако, а не ширити мржњу и читав народ називати геноцидниом. Ако би ко имао право на то, то би био српски народ над којим је извршен масовни геноцид, а они то не раде.

Name

Босњак

08.09.2017 15:31

Ево видите све супер поглавице се слазу али гдје је али????? Ја сам муслиман босњак и постујем преминера србије мислим да је одлицан преставник срба од којг би многи доста могли да науце и док цијели свијет узива напредује ми глупи балканци полемисемо о глупостима рат је одавно просао мени је драго кад видим регистрацију србије у босни знаци цовјек је досао и није угрозен ја сам муслиман босна је у срцу увијек била и бити це као и југославија и то преносим на своју дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БОСЊАКА

08.09.2017 18:34

Браво,тако би сви требали да размисљамо. Ја сам српкиња,муза у рату изгубила,а никад мрзњу нисам усадјивала дјеци,нити ја мрзим кога,вјера ми ниција несмета,битно је каква је особа. Насе генерације да знају бити паметне,па дјецу васпитавати ка будуцности,а не врацати их уназад 20 год. ја гдје год отисла,Босна је моја земља,цаст србији,хрватској,итд.мене је босна мајка. млади треба да буду као браца,да негледају како се ко зове,да би сутра своју дјецу спасили од овог лудила. поз

Name

РЕ Ре за Бошњака

09.09.2017 00:52

Па каква си ти онда Српкиња? Ја сам Србин из Тузле, то је страхота шта наставници и учитељи уче дјецу, О завршеном грађанском, вјерском и етничком рату! И то их учи једна наставница (учитељица) која се тек родила после рата, и лаже дјецу!

Name

Ре за босњака

09.09.2017 12:08

Мени је Србија И Република Српска у срцу а босна од 92 висе никад.сто се тице неког браства у јединства вусе никад.сарадјиват да ал остало ниста.коте једном напо И опет це цим имадне прилику ти уцу своју како хоцес а моја це знат све о мојим бивсим комсијама из 90 год

Name

Лија

11.09.2017 10:20

Оде а да није каменован. То је највеће достигнуће у посјети.

ОДГОВОРИТЕ